Skip to main content
Ugnsbakad vit fisk med ost- och senapstäcke

Ugnsbakad vit fisk med ost- och senapstäcke

med rostade grönsaker och örtdressing

4.3
(88)

Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter och broccoli som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Fisk
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Rödbeta

60 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Palsternacka

1 st

Bladpersilja

125 g

Broccoli

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)2667 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett17.6 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker14.3 g
Kostfiber10.2 g
Protein45.3 g
Salt2.4 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Gör pankotäcke
2

Blanda riven ost, panko, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.

Ugnsstek fisk
4

Bre senap på toppen av fiskfiléer.

Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda dressing
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, persilja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd sallad med rostade grönsaker och en nypa salt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp grönsaker och fisk på tallrikar.

Servera med örtdressing.