
Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter och broccoli som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
½ st
Vitlöksklyfta
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Rödbeta
60 g
Salladsmix
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Palsternacka
1 st
Bladpersilja
125 g
Broccoli
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till fisk

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda riven ost, panko, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.

Bre senap på toppen av fiskfiléer.
Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, skölj salladsmix.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök, persilja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd sallad med rostade grönsaker och en nypa salt precis innan servering.

Lägg upp grönsaker och fisk på tallrikar.
Servera med örtdressing.

