Skip to main content
Ugnsbakad vit fisk med ost- och senapstäcke
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad vit fisk med ost- och senapstäcke

Ugnsbakad vit fisk med ost- och senapstäcke

med rostade grönsaker och örtdressing

Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter och broccoli som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Rödbeta

60 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Palsternacka

1 st

Bladpersilja

125 g

Broccoli

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2667 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett17.6 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker14.3 g
Protein45.3 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Gör pankotäcke
2

Blanda riven ost, panko, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.

Ugnsstek fisk
4

Bre senap på toppen av fiskfiléer.

Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda dressing
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, persilja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd sallad med rostade grönsaker och en nypa salt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp grönsaker och fisk på tallrikar.

Servera med örtdressing.