
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök, grädde och ost. Torsken får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till den krämiga såsen med torsk.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Rotfruktsmix
4
Kycklingbuljong
1
Palsternacka
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Bladpersilja
½
Purjolök
250
Torsk
(Innehåller: Fisk)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 20-25 min, eller tills gyllene.

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Dela purjolök på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälkar).

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och fräs i 3-4 min. Tillsätt tomat och fräs i 1-2 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4-6 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4-6 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.TIPS: Fisken kan brytas upp lite under tillagning och det är helt ok!

Lägg upp torsk, rostad potatis och såsen i djupa skålar. Strö över persilja och resterande ost.