topBanner
Tikka Masala

Tikka Masala

med kyckling, jasminris och gurksallad

Kyckling Tikka Masala är verkligen en riktigt familjerätt - det är något särskilt med att skeda upp en smakrik och aromatisk currygryta över vitt jasminris på allas tallrikar och att sitta ner i lugn och ro och äta god mat tillsammans. Hellofreshs version är såklart inget undantag, och den friska gurksalladen är verkligen pricken över i.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Kycklingbröstfilé

30 g

Tikka masala

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 tsk

Vitvinsvinäger

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

350 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2843 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett21 g
varav mättat11 g
Kolhydrater75 g
varav socker13 g
Protein46 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Rör i jasminris och en nypa salt*. Sänk värmen till låg och låt koka under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från plattan och ställ åt sidan med locket på i 10-15 min tills vattnet har absorberats.

2

Medan riset kokar, skiva lök tunt.

Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

Grovhacka tomat.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Finhacka gurka.

Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min tills den fått färg och är genomstekt. För över till en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs lök, tomat och morot i 3-4 min.

Tillsätt tikka masala och vitlök och fräs i 1 min. Rör ner matlagningsgrädde och buljong . Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något.

Rör i kycklingen och eventuell köttjuice i såsen och krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Medan curryn sjuder, blanda gurka, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Låt stå i 5 min och häll av innan servering.

6

Fördela jasminris, kyckling tikka masala och gurksallad mellan era tallrikar, och ropa att maten är klar.