Kyckling Tikka Masala är verkligen en riktigt familjerätt - det är något särskilt med att skeda upp en smakrik och aromatisk currygryta över vitt jasminris på allas tallrikar och att sitta ner i lugn och ro och äta god mat tillsammans. Hellofreshs version är såklart inget undantag, och den friska gurksalladen är verkligen pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Tomat
150 g
Matlagningsgrädde
(Innehållermjölk)30 g
Morot
12.5 ml
Gurka
3.5 dl
Kycklingbröstfilé
Kycklingbuljong
Jasminris
Lök
Tikka masala
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)Vitlöksklyfta
Vatten*
Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Rör i jasminris och en nypa salt*. Sänk värmen till låg och låt koka under lock i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och ställ åt sidan med locket på i 10-15 min tills vattnet har absorberats.
Medan riset kokar, skiva lök tunt. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka gurka. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min tills den fått färg och är genomstekt. För över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs lök, tomat och morot i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och vitlök och fräs i 1 min. Rör ner matlagningsgrädde och buljong . Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Rör i kycklingen och eventuell köttjuice i såsen och krydda med salt* och peppar* efter smak.
Medan curryn sjuder, blanda gurka, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Låt stå i 5 min och häll av innan servering.
Fördela jasminris, kyckling tikka masala och gurksallad mellan era tallrikar, och ropa att maten är klar.