HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTikka Masala
topBanner
Tikka Masala

Tikka Masala

med kyckling, jasminris och gurksallad

Kyckling Tikka Masala är verkligen en riktigt familjerätt - det är något särskilt med att skeda upp en smakrik och aromatisk currygryta över vitt jasminris på allas tallrikar och att sitta ner i lugn och ro och äta god mat tillsammans. Hellofreshs version är såklart inget undantag, och den friska gurksalladen är verkligen pricken över i.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Tomat

150 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

30 g

Morot

12.5 ml

Gurka

3.5 dl

Kycklingbröstfilé

Kycklingbuljong

Jasminris

Lök

Tikka masala

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1908.6361 kJ
Energi (kcal)456.175 kcal
Fett5.25 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater61.8887 g
varav socker0.3 g
Protein40.305 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Rör i jasminris och en nypa salt*. Sänk värmen till låg och låt koka under lock i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och ställ åt sidan med locket på i 10-15 min tills vattnet har absorberats.

2

Medan riset kokar, skiva lök tunt. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka gurka. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min tills den fått färg och är genomstekt. För över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs lök, tomat och morot i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och vitlök och fräs i 1 min. Rör ner matlagningsgrädde och buljong . Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Rör i kycklingen och eventuell köttjuice i såsen och krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Medan curryn sjuder, blanda gurka, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Låt stå i 5 min och häll av innan servering.

6

Fördela jasminris, kyckling tikka masala och gurksallad mellan era tallrikar, och ropa att maten är klar.