topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka Masala

Tikka Masala

med kyckling, jasminris och gurksallad

Kyckling Tikka Masala är verkligen en riktigt familjerätt - det är något särskilt med att skeda upp en smakrik och aromatisk currygryta över vitt jasminris på allas tallrikar och att sitta ner i lugn och ro och äta god mat tillsammans. Hellofreshs version är såklart inget undantag, och den friska gurksalladen är verkligen pricken över i.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

200

Matlagningsgrädde

1

Morot

Gurka

300

Kycklingbröstfilé

4

Kycklingbuljong

150

Jasminris

1

Gurka, piccolo

1

Lök

30

Tikka masala

12.5

Vitvinsvinäger

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)456 kcal
Energi (kJ)1909 kJ
Fett5.25 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater61.89 g
varav socker0.3 g
Protein40.31 g
Salt2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Rör i jasminris och en nypa salt*. Sänk värmen till låg och låt koka under lock i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och ställ åt sidan med locket på i 10-15 min tills vattnet har absorberats.

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skiva lök tunt. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka gurka. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min tills den fått färg och är genomstekt. För över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka tikka masala
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs lök, tomat och morot i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och vitlök och fräs i 1 min. Rör ner matlagningsgrädde och buljong . Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Rör i kycklingen och eventuell köttjuice i såsen och krydda med salt* och peppar* efter smak.

Förbered gurksallad
5

Medan curryn sjuder, blanda gurka, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Låt stå i 5 min och häll av innan servering.

Servera
6

Fördela jasminris, kyckling tikka masala och gurksallad mellan era tallrikar, och ropa att maten är klar.