topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk nudelsallad

Thailändsk nudelsallad

med sataysås och chili- och jordnötstopping

Ikväll frestar vi med en spännande och färgstark thailändsk nudelsallad med sockerärter, morot, rödkål och sataysås. Vi toppar vår sallad med en underbart crunchy och lagom stark chili- och jordnötstopping, och så garnerar vi med salladslök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Plantbaserat
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Jordnötter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

100

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

150

Rödkål, förskuren

150

Sockerärtor

1

Morot

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½

Vitlöksklyfta

½

Lime

½

Chiliflakes

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

¼

Socker (steg 3)

½

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

½

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)648 kcal
Energi (kJ)2710 kJ
Fett27.8 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker20.8 g
Protein17.9 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 1-2 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet, skölj nudlarna i kallt vatten, och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Halvera sockerärtor på längden.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Grovhacka jordnötter.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. 

Gör chili- och jordnötstopping
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek jordnötter och vitlök i 2-3 min, eller tills jordnötterna är lätt rostade.

Ta stekpannan av värme och rör i chili flakes [1/2 påse, 2P].

Låt svalna något och rör sen i limejuice [1/2 msk | 1 msk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sataysås
4

Blanda rödkål och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål och massera med händerna i 30 sek.

Vispa ihop sataysås, resterande limejuice och en skvätt vatten (vid behov) till en flytande konsistens i en liten skål.

Blanda sallad
5

Rör i nudlar, sockerärtor, morot, vit salladslök, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av sataysåsen i skålen med rödkål.

Servera
6

Lägg upp nudelsallad i skålar.

Ringla över resterande sataysås.

Strö över chili- och jordnötstopping samt grön salladslök.