Ikväll frestar vi med en spännande och färgstark thailändsk nudelsallad med sockerärter, morot, rödkål och sataysås. Vi toppar vår sallad med en underbart crunchy och lagom stark chili- och jordnötstopping, och så garnerar vi med salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
100
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
150
Rödkål, förskuren
150
Sockerärtor
1
Morot
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½
Vitlöksklyfta
½
Lime
½
Chiliflakes
1
Salladslök
1
Olivolja (steg 3)
¼
Socker (steg 3)
½
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
½
Salt (steg 5)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet, skölj nudlarna i kallt vatten, och ställ åt sidan för att svalna.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Halvera sockerärtor på längden.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Grovhacka jordnötter.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek jordnötter och vitlök i 2-3 min, eller tills jordnötterna är lätt rostade.
Ta stekpannan av värme och rör i chili flakes [1/2 påse, 2P].
Låt svalna något och rör sen i limejuice [1/2 msk | 1 msk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda rödkål och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål och massera med händerna i 30 sek.
Vispa ihop sataysås, resterande limejuice och en skvätt vatten (vid behov) till en flytande konsistens i en liten skål.
Rör i nudlar, sockerärtor, morot, vit salladslök, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av sataysåsen i skålen med rödkål.
Lägg upp nudelsallad i skålar.
Ringla över resterande sataysås.
Strö över chili- och jordnötstopping samt grön salladslök.