Skip to main content
Tex Mex-inspirerad nötfärspasta
Tex Mex-inspirerad nötfärspasta

Tex Mex-inspirerad nötfärspasta

med kryddad gräddsås och färsk salladslök

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på Tex Mex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rörformad Rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

250

Nötfärs

5

Tex-Mex

1

Paprika

1

Salladslök

½

Krossade tomater, vitlök & lök

100

Mornaysås

4

Ay Cajun-ba

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)727 kcal
Energi (kJ)3041 kJ
Fett24.6 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker25.2 g
Protein41.4 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i  4-5 min, tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Nötfärsen är färdiglagad när det är utan inslag av rosa. 

Förbered grönsaker
3

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Koka köttfärssås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (inklusive köttsaft) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek paprika och vit salladslök i  2-3 min, tills de börjar mjukna.

Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, nötfärs, Ay Cajun-ba och en generös nypa chili flakes, och sänk till medelvärme. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta och sparat kokvatten till såsen. Sjud i ytterligare 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp Tex Mex-inspirerad nötfärspasta i skålar.

Garnera med grön salladslök och en nypa chili flakes.