
Stekt ryggbiff och krämig svampsås
med vitlöksmos och rostade grönsaker
Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är krämigt potatismos med vitlök, rostad palsternacka och morot, och en fantastisk svampsås med massor av grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300 g
Angus ryggbiff
200 g
Champinjoner
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Kycklingbuljong
2 st
Palsternacka
1 st
Morot, lila
1 st
Morot
25 g
Honung
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Bladpersilja
500 g
Potatis
Ingår inte i din leverans
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Ta ut kött ur kylskåpet och krydda det med salt på båda sidorna. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills potatis enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och mosa med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.
Skär palsternacka (oskalad) och morötter (oskalad) i 1 cm tunna strimlor.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Ringla över honung när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Skär svamp i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelvärme.
Stek svamp i 3-4 min, tills gyllene och brynt.
Rör i vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], kycklingbuljong, Vitlöksflörter och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Rör i matlagningsgrädde och persilja (spara lite till steg 6), och sjud i ytterligare 2-3 min, tills såsen har tjocknat något.
Skär kött i skivor.
Lägg upp ryggbiff på tallrikar och toppa med svampsås.
Placera rostade grönsaker och vitlöksmos bredvid.
Strö över sparad persilja.