topBanner
Stekt halloumi

Stekt halloumi

med vildrissallad, dukkah och apelsindressing

Här kommer ett nytt sätt att servera allas vår favorit halloumi - och gissa om det är gott! I detta recept kryddar du halloumin med smakrik dukkah och serverar med spännande vildrissallad smaksatt med vitlök, färska grönsaker och smaskig apelsinvinägrett och apelsinbitar. En fräsch och smakrik måltid väntar likt inget annat du testat förr.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölknöttersellerisesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmati vildris

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Apelsin

1 st

Röd paprika

½ påse

Spenat

1 påse

Bladpersilja

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3082 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett42 g
varav mättat22 g
Kolhydrater56 g
varav socker16 g
Protein31 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa eller finhacka vitlök. Smält smör med en skvätt olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min.Tillsätt vildris, vatten (se ingredienslistan) och en nypa salt och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.Ta av från värmen och låt stå under lock i ytterligare 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg halloumin i kallt vatten*.

3

Skala apelsin och dela på mitten. Grovhacka ena halvan och pressa juice från den andra i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar. Grovhacka spenat [1/2 påse, 2 pers], paprika och persilja.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Dutta halloumiskivorna torra med hushållspapper. Stek dem i 2-3 min på varje sida tills de är gyllene.När det återstår ungefär 1 min av stektiden, strö över dukkah och blanda runt så halloumin täcks.

5

När riset är färdigt, tillsätt det till salladsskålen med apelsindressing tillsammans med paprika, spenat, apelsinbitar och hälften av persiljan. Blanda väl.

6

Fördela rissallad och dukkahhalloumi mellan era tallrikar.Garnera med persilja och servera med en klick gräddfil.