topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt gråsej

Stekt gråsej

med potatissallad, grönkål och tomatskivor

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

75

Gräddfil

100

Grönkål, skuren

500

Potatis

Gråsej

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Bladpersilja

1

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)91 kcal
Energi (kJ)381 kJ
Fett2.77 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater11.51 g
varav socker0.6 g
Protein4.79 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten*. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Sätt på locket och ta av kastrullen från värme.

2

Skiva tomater. Skär schalottenlök i tunna skivor. Placera tomatskivorna på en tallrik, strö över löken och ringla över olja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

3

Skär bort grönkålens stjälk och dela bladen i mindre bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme och fräs kålen i 4-5 min. Ta sedan av stekpannan från värmen.

4

Vispa ägg* lätt i en skål. Blanda panko med en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd först gråsejen i ägg* och sedan i pankon. Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. När pannan väl är varm, stek fisken tills den är krispigt gyllene, 3-4 min på varje sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Grovhacka persilja. Tillsätt persilja och gräddfil [1/2 burk, 2 pers] till kastrullen med potatis. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Blanda försiktigt till en potatissallad.

6

Fördela potatissalladen och den panerade fisken mellan era tallrikar. Servera med stekt kål och tomatsallad vid sidan av.