HelloFresh
Stekt gråsej

Stekt gråsej

med potatissallad, grönkål och tomatskivor

Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, pankopanerad gråsej, krämig potatissallad och stekt grönkål. Rätten serveras med en klassisk tomat- och löksallad. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.

Allergener:äggglutenFiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Tomat

1 st

Schalottenlök

100 g

Grönkål med stjälk

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

1 påse

Bladpersilja

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2305 kJ
Energi (kcal)551 kcal
Fett9 g
varav mättat4 g
Kolhydrater80 g
varav socker17 g
Kostfiber11 g
Protein35 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten*. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 15 min.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Sätt på locket och ta av kastrullen från värme.

2

Skiva tomater. Skär schalottenlök i tunna skivor.

Placera tomatskivorna på en tallrik, strö över löken och ringla över olja. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

3

Skär bort grönkålens stjälk och dela bladen i mindre bitar.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme och fräs kålen i 4-5 min. Ta sedan av stekpannan från värmen.

4

Vispa ägg lätt i en skål. Blanda panko med en generös nypa salt och peppar* i en skål.

Vänd först gråsejen i ägg* och sedan i pankon.

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. När pannan väl är varm, stek fisken tills den är krispigt gyllene, 3-4 min på varje sida.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Grovhacka persilja.

Tillsätt persilja och gräddfil [1/2 burk, 2 pers] till kastrullen med potatis. Krydda med en generös nypa salt och peppar. Blanda försiktigt till en potatissallad.

6

Fördela potatissalladen och den panerade fisken mellan era tallrikar. Servera med stekt kål och tomatsallad vid sidan av.

Smaklig måltid!