HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Gråsej
topBanner
Stekt gråsej

Stekt gråsej

med potatissallad, grönkål och tomatskivor

Allergener:mjölkfiskgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Tomat

1 st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Grönkål, skuren

Potatis

Gråsej

(Innehållerfisk)

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Bladpersilja

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)90.95 kcal
Energi (kJ)380.5348 kJ
Fett2.765 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater11.5125 g
varav socker0.6 g
Protein4.7925 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten*. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Sätt på locket och ta av kastrullen från värme.

2

Skiva tomater. Skär schalottenlök i tunna skivor. Placera tomatskivorna på en tallrik, strö över löken och ringla över olja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

3

Skär bort grönkålens stjälk och dela bladen i mindre bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme och fräs kålen i 4-5 min. Ta sedan av stekpannan från värmen.

4

Vispa ägg* lätt i en skål. Blanda panko med en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd först gråsejen i ägg* och sedan i pankon. Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. När pannan väl är varm, stek fisken tills den är krispigt gyllene, 3-4 min på varje sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Grovhacka persilja. Tillsätt persilja och gräddfil [1/2 burk, 2 pers] till kastrullen med potatis. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Blanda försiktigt till en potatissallad.

6

Fördela potatissalladen och den panerade fisken mellan era tallrikar. Servera med stekt kål och tomatsallad vid sidan av.