Stekt fransk kyckling och bräserade linser
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fransk kyckling och bräserade linser

Stekt fransk kyckling och bräserade linser

med palsternackschips och gräddfil

Kyckling med gröna linser är en klassiker inom det franska köket – en rustik och välsmakande rätt med raffinerade smaker. Vi bryner kycklingfilé med citronpeppar på pannan och ugnssteker den sedan samtidigt som vi rostar palsternackschips gyllene och knapriga. De gröna linserna bräseras i rödvinssås smaksatt med kycklingbuljong och kombineras med lök, morot, vitlök och grönkål. Vi serverar vår middag med en klick len gräddfil – bon appetit!

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Palsternacka

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Citronpeppar

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Grönkål, skuren

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2473 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett24.9 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater42 g
varav socker15.2 g
Protein45.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Gör palsternackschips
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala palsternacka i långa band med en potatisskalare. Släng den sista innersta biten.

Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Rosta i ugnen i 7–8 min, tills gyllene.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid. De blir knapriga när de svalnar något.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med citronpeppar.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–11 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Medan kyckling tillagas, hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek lök, morot och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka.

Bräsera linser
5

Sänk till medelvärme och tillsätt linser (inklusive lag), rödvinssås, kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Sjud i 8–10 min, eller tills tjocknat.

Tillsätt grönkål och sjud i 1 min, tills mjuk.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp linser i djupa tallrikar och toppa med kyckling och palsternackschips.

Servera med en klick gräddfil.