Skip to main content
Spansk vit fisk i buljong och fluffigt ris
Spansk vit fisk i buljong och fluffigt ris

Spansk vit fisk i buljong och fluffigt ris

med gremolata och citrondoftande fänkål

Njut av de spännande smakerna och inspirerande ingredienserna i denna goda fiskrätt med spanska influenser. Vi pocherar kolja i en smakrik buljong med rökt paprikapulver och serverar den med kokt ris, vackert grön gremolata och tunt skivad fänkål med citron.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Celery
Pesce
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lök

2 st

Tomat

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Grönsaksbuljong

30 g

Fisksås

250 g

Kolja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Bladpersilja

1 st

Citron

½ st

Fänkål

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

2 msk

Olja till gremolata

¼ tsk

Salt till gremolata

Näringsvärden

Energi (kJ)2925 kJ
Energi (kcal)699 kcal
Fett24.6 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater79.6 g
varav socker9.8 g
Kostfiber7.2 g
Protein37.9 g
Salt7.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Grovhacka tomat.

Halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den på längden. 

Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken och lägg fänkål i en skål med kallt vatten.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Laga buljong
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och tomat i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt rökt paprikapulver, grönsaksbuljong, fisksås, vatten, salt och en nypa peppar.

Pochera fisk
4

Tillsätt fisk till buljongen, täck med lock och pochera i 4–5 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda gremolata
5

Under tiden, finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, persilja, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär citron i klyftor.

Häll av fänkål.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Toppa ris med fisk och häll över buljong.

Lägg upp fänkål på tallrikarna och ringla gremolata över fisk och fänkål.

Pressa över en skvätt citronsaft.