Soja- och ingefärsglaserad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soja- och ingefärsglaserad fläskytterfilé

Soja- och ingefärsglaserad fläskytterfilé

med sötpotatismos och rostade morötter

Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först bryns, sen rostas färdigt till perfektion, och sen serveras med en soja- och ingefärsglaze. Fläskytterfilén får sällskap i ugnen av morötter, som sen blandas till ett färgstarkt och innovativt sötpotatismos tillsammans med spenat och gräddfil.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Morot

300

Fläskytterfilé

450

Sötpotatis

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Körvel

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)479 kcal
Energi (kJ)2006 kJ
Fett13.35 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater50.56 g
varav socker11.7 g
Protein2.9 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär morötter (oskalad) i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med en nypa salt*. Stek kött tills brynt, 1-2 min på varje sida.

Rosta kött & morötter
2

Placera kött på en sida av en plåt med bakplåtspapper, och placera morötter på den andra sidan av plåten. Blanda morötter med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta kött och morötter i 12-13 min. Ta ut färdigt kött, och lägg över för att vila i ett foliepaket. 

Koka sötpotatis
3

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt sötpotatis till det kokande vattnet och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Förbered glaze
4

Vispa ihop vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp samma stekpanna som du använde till kött på medelhög värme (utan att skölja den först). Tillsätt sojasås, honungs- och ingefärsdressing [½ paket, 2P] och mjölmix, och koka under omrörning i 2-3 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock. Tillsätt den avrunna köttsaften från köttet.

Mosa sötpotatis
5

Skölj spenat. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa tillsammans med gräddfil [3 msk | 6 msk], och krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt även en klick smör* om du önskar. Blanda spenat och rostad morot precis innan servering. Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp sötpotatismos, kött och grönsaker på tallrikar. Ringla över soja- och ingefärsglaze över köttet. Garnera kött med körvelblad.