HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSoja Och Ingefärsglaserad Fläskytterfilé
topBanner
Soja- och ingefärsglaserad fläskytterfilé

Soja- och ingefärsglaserad fläskytterfilé

med sötpotatismos och rostade morötter

Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först bryns, sen rostas färdigt till perfektion, och sen serveras med en soja- och ingefärsglaze. Fläskytterfilén får sällskap i ugnen av morötter, som sen blandas till ett färgstarkt och innovativt sötpotatismos tillsammans med spenat och gräddfil.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:glutensojasenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Morot, lila

300 g

Fläskfilé

450 g

Sötpotatis

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehållersenap)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

30 g

Spenat

1 portionspåse

Körvel

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 5) efter behov

(Innehållermjölk)

½ msk

Vetemjöl* (steg 4)

(Innehållergluten)

1 dl

Vatten* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2005.9664 kJ
Energi (kcal)479.4375 kcal
Fett13.3488 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater50.5615 g
varav socker11.7 g
Protein38.909 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär morötter (oskalad) i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med en nypa salt*. Stek kött tills brynt, 1-2 min på varje sida.

2

Placera kött på en sida av en plåt med bakplåtspapper, och placera morötter på den andra sidan av plåten. Blanda morötter med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta kött och morötter i 12-13 min. Ta ut färdigt kött, och lägg över för att vila i ett foliepaket. 

3

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt sötpotatis till det kokande vattnet och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

4

Vispa ihop vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp samma stekpanna som du använde till kött på medelhög värme (utan att skölja den först). Tillsätt sojasås, honungs- och ingefärsdressing [½ paket, 2P] och mjölmix, och koka under omrörning i 2-3 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock. Tillsätt den avrunna köttsaften från köttet.

5

Skölj spenat. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa tillsammans med gräddfil [3 msk | 6 msk], och krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt även en klick smör* om du önskar. Blanda spenat och rostad morot precis innan servering. Skär kött i tunna skivor.

6

Lägg upp sötpotatismos, kött och grönsaker på tallrikar. Ringla över soja- och ingefärsglaze över köttet. Garnera kött med körvelblad.