Ett middagsskepp kommer lastat med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska! Vi lagar en snabb chili med nötfärs, morot och kidneybönor som smaksätts med texmexkryddor och serveras med ris, limegräddfil och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
2 st
Morot
1 st
Koriander
195 g
Kidneybönor
150 g
Långkornigt vitt ris
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
195 g
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Kycklingbuljong
2 g
Rökt paprikapulver
5 g
Tex-Mex
225 g
Nötfärs
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Häll av och skölj kidneybönor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka koriander.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek nötfärs med morot och en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Blanda gräddfil, en skvätt limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör i Tex-Mex, kycklingbuljong, rökt paprikapulver, chiliflakes, krossade tomater, vatten, salt och socker i stekpannan.
Tillsätt kidneybönor och sjud i 3–4 min, tills såsen tjocknar.
Smaka av med en nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp ris i skålar och toppa med nötfärschili.
Klicka över gräddfil och garnera med koriander.
Servera med limeklyftor vid sidan av.