Skip to main content
Snabb nötfärschili och ris
Snabb nötfärschili och ris

Snabb nötfärschili och ris

med koriander och limedressing

Ett middagsskepp kommer lastat med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska! Vi lagar en snabb chili med nötfärs, morot och kidneybönor som smaksätts med texmexkryddor och serveras med ris, limegräddfil och färsk koriander.

Taggar:
10 min prep
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

2 st

Morot

1 st

Koriander

195 g

Kidneybönor

150 g

Långkornigt vitt ris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Kycklingbuljong

2 g

Rökt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

225 g

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3288 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett33.9 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater89.2 g
varav socker13.7 g
Kostfiber11 g
Protein34 g
Salt4.9 g
Calcium0.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek nötfärs med morot och en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Blanda gräddfil
4

Under tiden, skär lime i klyftor.

Blanda gräddfil, en skvätt limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Laga sås
5

Rör i Tex-Mex, kycklingbuljong, rökt paprikapulver, chiliflakes, krossade tomater, vatten, salt och socker i stekpannan.

Tillsätt kidneybönor och sjud i 3–4 min, tills såsen tjocknar.

Smaka av med en nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med nötfärschili.

Klicka över gräddfil och garnera med koriander.

Servera med limeklyftor vid sidan av.