
Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar nämligen med en ljuvlig chorizo-rigatoni! Vi steker chorizo och körsbärtomater, och blandar med calabresepesto, grädde, riven ost och pasta. Vi toppar med valnötter och rucola, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
60
Calabresepesto
200
Chorizo
(Innehåller: Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
20
Rucola
10
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
1
Vitlöksklyfta
125
Körsbärstomater
½
Basilika

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

Skär chorizo i 1 cm breda skivor. Finhacka basilika [1/2 paket, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka valnötter [1/2 paket, 2P]. Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo i 1-2 min. Tillsätt vitlök och körsbärstomater, och stek i ytterligare 1-2 min, tills mjuka.

Sänk till medelvärme. Rör i calabresepesto och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.

Tillsätt pasta, sparat pastavatten [11/2 dl | 3 dl], riven ost och basilika till stekpannan. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp chorizo-rigatoni i skålar. Strö över valnötter och rucola.