HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Chorizo Rigatoni
topBanner
Snabb chorizo-rigatoni

Snabb chorizo-rigatoni

med calabresepesto och riven ost

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar nämligen med en ljuvlig chorizo-rigatoni! Vi steker chorizo och körsbärtomater, och blandar med calabresepesto, grädde, riven ost och pasta. Vi toppar med valnötter och rucola, och så är maten färdig!

Taggar:Snabb
Allergener:GlutenMjölkÄggNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Rigatoni

(InnehållerGlutenKan innehållaSoja)

60 g

Calabresepesto

200 g

Chorizo

(InnehållerMjölk)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

20 g

Rucola

10 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

½ portionspåse

Basilika

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)798 kcal
Energi (kJ)3337 kJ
Fett40.55 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater74.63 g
varav socker10.4 g
Protein27.98 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

 

2

Skär chorizo i 1 cm breda skivor. Finhacka basilika [1/2 paket, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka valnötter [1/2 paket, 2P]. Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo i 1-2 min. Tillsätt vitlök och körsbärstomater, och stek i ytterligare 1-2 min, tills mjuka.

 

4

Sänk till medelvärme. Rör i calabresepesto och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.

 

5

Tillsätt pasta, sparat pastavatten [11/2 dl | 3 dl], riven ost och basilika till stekpannan. Rör om och smaka av med salt och peppar.

 

6

Lägg upp chorizo-rigatoni i skålar. Strö över valnötter och rucola.