HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Ryggbiff Och Gräddsås
topBanner
Saftig ryggbiff och gräddsås

Saftig ryggbiff och gräddsås

med mjukt baconmos och stekta haricots verts

Premium

En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor och morot, krämig baconmos, och en fantastisk pepparsås.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

62.5 g

Bacon, skivor

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Haricots verts

4 g

Köttbuljong

100 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 msk

Smör (steg 1)

2 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)915 kcal
Energi (kJ)3830 kJ
Fett58.48 g
varav mättat31.2 g
Kolhydrater55.7 g
varav socker11.2 g
Protein44.53 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 10-15 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [3 msk | 6 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

2

Ansa haricots verts. Skala morot och skär i tunna stavar. Finhacka bacon [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min tills den börjar bli krispig. Lägg över till en skål. Blanda bacon med potatismos och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme medan köttet vilar. Stek haricots verts och morot i 4-5 min tills de börjar mjukna. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

5

Hetta upp matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och en generös nypa peppar* i en kastrull. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt avrunnen köttsaft från köttet till såsen, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp ryggbiff, baconmos och grönsaker på tallrikar. Ös över sås och servera.