Saftig ryggbiff och gräddsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig ryggbiff och gräddsås

Saftig ryggbiff och gräddsås

med mjukt baconmos och stekta haricots verts

PREMIUM

En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor och morot, krämig baconmos, och en fantastisk pepparsås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

62.5

Bacon, skivor

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

150

Haricots verts

4

Köttbuljong

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

3

Smör (steg 1)

2

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)915 kcal
Energi (kJ)3830 kJ
Fett58.48 g
varav mättat31.2 g
Kolhydrater55.7 g
varav socker11.2 g
Protein44.53 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 10-15 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [3 msk | 6 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Förbered råvaror
2

Ansa haricots verts. Skala morot och skär i tunna stavar. Finhacka bacon [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min tills den börjar bli krispig. Lägg över till en skål. Blanda bacon med potatismos och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Stek ryggbiff
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Stek morot & bönor
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme medan köttet vilar. Stek haricots verts och morot i 4-5 min tills de börjar mjukna. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Koka gräddsås
5

Hetta upp matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och en generös nypa peppar* i en kastrull. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt avrunnen köttsaft från köttet till såsen, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ryggbiff, baconmos och grönsaker på tallrikar. Ös över sås och servera.