topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med krämig svampsås och brynt salladslök

Premium

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är pommes av rotfrukter, sprödstekt salladslök, och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!

Allergener:mjölkglutensenapsojaägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

300 g

Rotfruktsmix

300 g

Potatis

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Kruspersilja

2 st

Salladslök

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

7.5 g

Worcestershiresås

(Innehållergluten, senap, soja)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Jorden Runt

(Innehållersenap, ägg)

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 5) efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3054 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett39 g
varav mättat20 g
Kolhydrater55 g
varav socker16 g
Protein42 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med salt* på båda sidorna. Skär rotfrukter (oskalade) och potatis i 2 cm tjocka pommes. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Jorden runt, lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd två plåtar till 4P.

2

Grovhacka svamp. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P]. Ansa och dela salladslök på hälften.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Stek salladslök i 3-5 min under omrörning, tills brynta. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna. Bryn köttet i 1 min per sida när oljan* är uppvärmd. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Krydda köttet med en nypa peppar* och låt vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en klick smör* i stekpannan på medelhög värme (skölj inte bort köttsaft sen tidigare). Fräs svamp och vitlök tills gyllene, 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås [1 tsk | 2 tsk], kycklingbuljong, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min. Skär ryggbiff i skivor och tillsätt köttsaften från foliepaketet till svampsåsen.

6

Lägg upp pommes, salladslök och ryggbiff på tallrikar. Skeda svampsås över köttet och garnera med resterande persilja.