topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff

Ryggbiff

med potatismos, ostronskivlingsås och ugnsrostad jordärtskocka

Ikväll presenterar vi en riktigt lyxig helgrätt, perfekt som bjudrätt, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckert tillbehör är krämig potatismos, som får extra smak av att tillagas med vitlök. Vi rostar även jordärtskockor tillsammans med timjan, och blandar dem sen med körvel. Vi toppar läckerheterna med en fantastisk ostronskivlingsås.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Timjan

300

Angus ryggbiff

100

Ostronskivling

1

Körvel

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

300

Jordärtskocka

1

Vitlöksklyfta

500

Bakpotatis

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

¼

Salt (steg 2)

2

Mjölk (steg 2)

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3487 kJ
Fett40.29 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater74.09 g
varav socker8.3 g
Protein44.96 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta jordärtskocka
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram köttet så det blir rumstempererat, och krydda med en nypa salt* på båda sidor. Grovhacka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Skrubba jordärtskocka och tärna den i 3 cm stora bitar. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta överst i ugnen tills möra, 30-35 min.

Gör potatismos
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och vitlök i kastrullen. Mosa tillsammans med en generös klick smör*, mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Hacka ostronskivling
3

Grovhacka ostronskivling.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av jordärtskockans tillagningstid. Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

Koka sås
5

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (torka inte ur pannan). Tillsätt en skvätt olivolja* och ostronskivling. Stek tills gyllene, 3-4 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, buljong, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills såsen har tjocknat, 2-3 min. Finhacka körvel, och blanda den med den färdigrostade jordärtskockan och en skvätt olivolja*. 

Servera
6

Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, potatismos, och rostad jordärtskockar på tallrikar. Servera med ostronskivlingsås.