Rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

med bulgur, dill- and persiljevinägrett

Ärligt nu, kurrade det inte till lite i magen när du såg detta recept? Det är nästan så man kan känna väldoften från de ugnsrostade rotfrukterna och dukkahkryddningen när man ser bilden, eller hur? Det är fullständig smakjackpot som väntar med spenatbulgur toppad med aromatisk dill- och persiljevinägrett vilken ger smaklökarna en glädjefull kick. Salladsosten ger en härlig sälta som bryter fint mot rotfrukternas sötma, och mandlarnas trevliga crunch ger rätten en uppskattad extra dimension. Nytänkande, fräscht och smakrikt - vår typ av middag.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Vete
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Dill

1

Rödlök

1

Rödbeta

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

4

Grönsaksbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Citron

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Kruspersilja

12

Senap

(Innehåller Senap)

12.5

Honung

100

Grekisk salladsost

1

Morot

1

Morot

1

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

4

Vatten (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)466 kcal
Energi (kJ)1951 kJ
Fett16.35 g
varav mättat2 g
Kolhydrater61.6 g
varav socker23.7 g
Protein12.67 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad rödbeta och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela oskalade morötter på längden. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med peppar* och Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered råvaror
3

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka mandlar. Skölj och grovhacka spenat [1/2 påse, 2P]. Finhacka dill och persilja. 

Blanda vinägrett
4

Blanda hälften av dillen och persilja i en skål tillsammans med citronzest, senap, honung [1/2 paket, 2P]. Rör sedan i olivolja* [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och juice från halva citronen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

Smaksätt bulgur
5

När bulgurn är klar, blanda ner spenat, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela bulgur mellan era tallrikar och toppa med rostade rotfrukter. Smula över salladsost och garnera med mandlar, dill och persilja. Avsluta med att ringla över vinägretten.