topBanner
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

med bulgur, dill- and persiljevinägrett

Ärligt nu, kurrade det inte till lite i magen när du såg detta recept? Det är nästan så man kan känna väldoften från de ugnsrostade rotfrukterna och dukkahkryddningen när man ser bilden, eller hur? Det är fullständig smakjackpot som väntar med spenatbulgur toppad med aromatisk dill- och persiljevinägrett vilken ger smaklökarna en glädjefull kick. Salladsosten ger en härlig sälta som bryter fint mot rotfrukternas sötma, och mandlarnas trevliga crunch ger rätten en uppskattad extra dimension. Nytänkande, fräscht och smakrikt - vår typ av middag.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:senapsesamselleriglutennöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Dill

1 st

Rödlök

1 st

Rödbeta

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Citron

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

30 g

Spenat

1 påse

Kruspersilja

12 g

Senap

(Innehållersenap)

12.5 g

Honung

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Morot, lila

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 4)

4 dl

Vatten* (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett28 g
varav mättat10 g
Kolhydrater63 g
varav socker25 g
Protein21 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad rödbeta och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela oskalade morötter på längden. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med peppar* och Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

3

Dela citronen i klyftor. Grovhacka mandlar. Skölj och grovhacka spenat [1/2 påse, 2P]. Finhacka dill och persilja.

4

Blanda hälften av dillen och persilja i en skål tillsammans med senap og honung [1/2 paket, 2P]. Rör sedan i olivolja* [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och juice från halva citronen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

5

När bulgurn är klar, blanda ner spenat, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela bulgur mellan era tallrikar och toppa med rostade rotfrukter. Smula över salladsost och garnera med mandlar, dill och persilja. Avsluta med att ringla över vinägretten.