HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto
topBanner
Risotto

Risotto

med vitlöksstekta räkor, äpple och färsk timjan

Allergener:sellerisulfitermjölkäggkräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Vitlöksklyfta

8 g

Morot

25 ml

Bladselleri

(Innehållerselleri)

8 dl

Timjan

Risottoris

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Äpple

Räkor

(Innehållersulfiter, kräftdjur)

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1159.6375 kJ
Energi (kcal)277.16 kcal
Fett0.762 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater59.6975 g
varav socker0.4 g
Protein5.395 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka schalottenlök, vitlök och selleri. Skala och finhacka morot. Dra av timjanbladen från 2-3 stjälkar. Lös upp grönsaksbuljongen i det uppkokade vattnet [0,8 - 0,9 l | 1,6-1,8 l]. TIPS: Timjan har en väldigt dominant smak, så vi rekommenderar att du kryddar efter smak.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs schalottenlök, hälften av vitlöken, morötterna, sellerin samt hälften av timjanbladen i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt risottoriset och stek under omrörning i 1 min. Häll i vitvinsvinägern och låt koka i ca 10 sek tills vinägern har förångats.

3

Tillsätt 1 dl buljong till risottoriset och rör om i 1-2 min. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Upprepa proceduren tills riset är al dente och krämigt, 20-30 min.

4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme och fräs resterande vitlök i några sekunder - smöret ska bubbla. Lägg räkorna i stekpannan och stek dem i 1-2 min på varje sida. Tillsätt äppelbitarna när det återstår 1 min av tillagningstiden. Ta pannan av värme. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Finriv parmesan. När det återstår 5 min koktid på risotton, tillsätt hälften av parmesanen och rör om.

6

Servera risotton i djupa tallrikar och toppa med räkor, äppelbitar och parmesan. Garnera med timjanbladen efter smak.