topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto

Risotto

med vitlöksstekta räkor, äpple och färsk timjan

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

3

Vitlöksklyfta

2

Morot

2

Bladselleri

1

Timjan

150

Risottoris

8

Grönsaksbuljong

25

Vitvinsvinäger

40

Finriven ost

1

Äpple

Räkor

1

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

8

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)277 kcal
Energi (kJ)1160 kJ
Fett0.76 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater59.7 g
varav socker0.4 g
Protein5.4 g
Salt1.9 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka schalottenlök, vitlök och selleri. Skala och finhacka morot. Dra av timjanbladen från 2-3 stjälkar. Lös upp grönsaksbuljongen i det uppkokade vattnet [0,8 - 0,9 l | 1,6-1,8 l]. TIPS: Timjan har en väldigt dominant smak, så vi rekommenderar att du kryddar efter smak.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs schalottenlök, hälften av vitlöken, morötterna, sellerin samt hälften av timjanbladen i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt risottoriset och stek under omrörning i 1 min. Häll i vitvinsvinägern och låt koka i ca 10 sek tills vinägern har förångats.

3

Tillsätt 1 dl buljong till risottoriset och rör om i 1-2 min. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Upprepa proceduren tills riset är al dente och krämigt, 20-30 min.

4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme och fräs resterande vitlök i några sekunder - smöret ska bubbla. Lägg räkorna i stekpannan och stek dem i 1-2 min på varje sida. Tillsätt äppelbitarna när det återstår 1 min av tillagningstiden. Ta pannan av värme. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Finriv parmesan. När det återstår 5 min koktid på risotton, tillsätt hälften av parmesanen och rör om.

6

Servera risotton i djupa tallrikar och toppa med räkor, äppelbitar och parmesan. Garnera med timjanbladen efter smak.