HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto
topBanner
Risotto

Risotto

med vitlöksstekta räkor, äpple och färsk timjan

Allergener:sellerisulfitermjölkäggkräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Vitlöksklyfta

8 g

Morot

25 ml

Bladselleri

(Innehållerselleri)

8 dl

Timjan

Risottoris

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Äpple

Räkor

(Innehållersulfiter, kräftdjurKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)277.16 kcal
Energi (kJ)1159.6375 kJ
Fett0.762 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater59.6975 g
varav socker0.4 g
Protein5.395 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka schalottenlök, vitlök och selleri. Skala och finhacka morot. Dra av timjanbladen från 2-3 stjälkar. Lös upp grönsaksbuljongen i det uppkokade vattnet [0,8 - 0,9 l | 1,6-1,8 l]. TIPS: Timjan har en väldigt dominant smak, så vi rekommenderar att du kryddar efter smak.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs schalottenlök, hälften av vitlöken, morötterna, sellerin samt hälften av timjanbladen i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt risottoriset och stek under omrörning i 1 min. Häll i vitvinsvinägern och låt koka i ca 10 sek tills vinägern har förångats.

3

Tillsätt 1 dl buljong till risottoriset och rör om i 1-2 min. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Upprepa proceduren tills riset är al dente och krämigt, 20-30 min.

4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme och fräs resterande vitlök i några sekunder - smöret ska bubbla. Lägg räkorna i stekpannan och stek dem i 1-2 min på varje sida. Tillsätt äppelbitarna när det återstår 1 min av tillagningstiden. Ta pannan av värme. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Finriv parmesan. När det återstår 5 min koktid på risotton, tillsätt hälften av parmesanen och rör om.

6

Servera risotton i djupa tallrikar och toppa med räkor, äppelbitar och parmesan. Garnera med timjanbladen efter smak.