topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricottatoast

Ricottatoast

med avokado och cajunkryddade kikärtor

Ibland är en riktig god macka till middag precis vad man är sugen på. Dessutom går det ju ruskigt fort, en sådan här maffig toast har du klar på bara 15 minuter. Så i detta recept håller vi det enkelt och rostar baguetter med vitlöksolja och brer dem med en smarrig spread av ricotta, kikärtor, avokado och citron. Toppa mackan med cajunkryddade, rostade kikärtor samt tomater, rödlök och persilja. Snabbt, fräscht, och riktigt gott, se till att njuta av varenda tugga!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Plåtmat
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Avokado

125

Körsbärstomater

1

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Ekologisk citron

2

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½

Rödlök

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)815 kcal
Energi (kJ)3410 kJ
Fett37.43 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater83.82 g
varav socker12.3 g
Protein23.14 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Rosta kikärtor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Häll av kikärtorna. Lägg kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och ringla över generöst med olivolja*. Strö över Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 10-12 min tills de är gyllene.

Rosta vitlöksbaguette
2

Medan kikärtorna rostas, dela baguette på längden. Finhacka eller pressa vitlök och blanda med olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål. Placera brödet på andra sidan av plåten med kikärtor och ringla över vitlöksoljan. Rosta i ugnen i 5-6 min tills krispigt och gyllene. 

Förbered råvaror
3

Halvera körsbärstomater. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja. Dela citron i klyftor. Skeda ur avokado.

Blanda avokadomash
4

Blanda en generös skvätt citronjuice, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ricotta, lite olivolja* och hälften av avokadon. Mosa grovt med en potatisstöt eller gaffel. Krydda med en generös nypa peppar*. Skiva resterande avokado tunt.

Blanda topping
5

Blanda de rostade kikärtorna med tomat, rödlök och hälften av persiljan i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela vitlöksbrödet mellan era tallrikar och bre dem med ricotta- och avokadomash. Toppa med rostade kikärtor, tomat och rödlök. Garnera med resterande persilja och pressa över citronjuice. Servera med avokadoskivor vid sidan av.