topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räkpasta

Räkpasta

med zucchini, lagrad ost och basilika

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar räkpasta. Vi kokar spaghetti som vi blandar med stekta räkor, zucchini och paprika. Rätten får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Medelhavets Pärla, och ljuvlig krämighet av grädde och ost. Så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Lättlagad
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Kräftdjur
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

½

Zucchini

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4

Medelhavets Pärla

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Ekologisk citron

1

Basilika

20

Finriven ost

1

Lök

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)808 kcal
Energi (kJ)3383 kJ
Fett19.42 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater112.66 g
varav socker19.8 g
Protein37.87 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen med en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Riv zucchini [1/2 st, 2P]. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Grovhacka räkor.

Fräs vitlök & lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och lök i 1-2 min. Tillsätt Jorden runt, Medelhavets Pärla, paprika och zucchini, och fräs i 2 min.

Koka sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, citronzest, citronjuice [1 msk | 2 msk], en skvätt pastavatten och räkor till stekpannan. Rör om och låt såsen sjuda i 2-3 min, tills räkor är genomstekta. 

Blanda pasta & sås
5

Finhacka basilika. Rör i pasta med såsen tills helt täckt. Krydda med en generös mängd peppar* och salt* [1 tsk | 2 tsk]. TIPS: Tillsätt ytterligare en skvätt pastavatten om såsen är för tjock. 

Servera
6

Lägg upp räkpasta i skålar. Toppa med riven hårdost och basilika. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.