HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRäkpasta
topBanner
Räkpasta

Räkpasta

med zucchini, lagrad ost och basilika

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar räkpasta. Vi kokar spaghetti som vi blandar med stekta räkor, zucchini och paprika. Rätten får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Medelhavets Pärla, och ljuvlig krämighet av grädde och ost. Så är maten färdig!

Taggar:SnabbLättlagadBarnvänlig
Allergener:mjölkglutenkräftdjursulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kycklingbuljong

110 g

Zucchini

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

1 st

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Lök

1 tsk

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3382.7219 kJ
Energi (kcal)808.4899 kcal
Fett19.475 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater112.6586 g
varav socker19.8 g
Protein37.867 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen med en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Riv zucchini [1/2 st, 2P]. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Grovhacka räkor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och lök i 1-2 min. Tillsätt Jorden runt, Medelhavets Pärla, paprika och zucchini, och fräs i 2 min.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, citronzest, citronjuice [1 msk | 2 msk], en skvätt pastavatten och räkor till stekpannan. Rör om och låt såsen sjuda i 2-3 min, tills räkor är genomstekta. 

5

Finhacka basilika. Rör i pasta med såsen tills helt täckt. Krydda med en generös mängd peppar* och salt* [1 tsk | 2 tsk]. TIPS: Tillsätt ytterligare en skvätt pastavatten om såsen är för tjock. 

6

Lägg upp räkpasta i skålar. Toppa med riven hårdost och basilika. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.