Skip to main content
Prosciuttotoppad pitapizza
Prosciuttotoppad pitapizza

Prosciuttotoppad pitapizza

2 portioner | med matig valnötspesto

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Det här smarriga receptet bjuder på pizza med pitabröd som botten. Vi toppar vårt pitabröd med ost, rucola och prosciutto. Vi gör också en egen pesto på valnötter, basilika och ost som vi ringlar över.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Tree nuts

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Hvede)

100 g

Prosciutto

40 g

Rucola

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

1 portionspåse

Basilika

40 g

Valnötter

(Innehåller: Tree nuts Kan innehålla spår av: Sesamsamen, Erdnüsse)

Ingår inte i din leverans

4 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)3226 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett55.8 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater37 g
varav socker1.8 g
Kostfiber2.5 g
Protein29.1 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta pitabröd
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd på ett bakplåtspapper direkt på gallret, strö över hälften av den rivna osten och rosta i 3–4 min, eller tills uppvärmda. 

Gör pesto
2

Under tiden, finhacka valnötter och basilika.

Blanda valnötter, basilika, resterande ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. 

Toppa pitapizza
3

Skölj rucola.

Lägg upp pitabröd på tallrikar och toppa med rucola och prosciutto.

Servera
4

Ringla pesto över pitapizza.