Prosciuttotoppad pitapizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttotoppad pitapizza

Prosciuttotoppad pitapizza

2 portioner | med matig valnötspesto

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100 g

Prosciutto

40 g

Rucola

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

4 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3226 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett55.8 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater37 g
varav socker1.8 g
Protein29.1 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Baka pitabröd
1

Värm ugnen till 200ºC/180°C (varmluft).

Placera pitabröd på ett bakplåtspapper direkt på gallret, strö över hälften av riven ost, och baka i 3-4 min, eller tills uppvärmda. 

Gör pesto
2

Under tiden, finhacka valnötter och basilika.

Blanda valnötter, basilika, resterande ost, olivolja [4 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Toppa pitabröd
3

Skölj rucola.

Lägg upp pitabröd på tallrikar och toppa med rucola och prosciutto.

Servera
4

Ringla över pesto på pitabröd.