topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciutto-naanizza

Prosciutto-naanizza

med hackade oliver och färsk basilika

Ikväll bjuder vi på en enkel och spännande variant av den traditionella italienska pizzan, som går under namnet “naanizza”. Som namnet antyder, har vi skapat en fusion mellan det ugnsbakade naanbrödet från Indien med det italienska köket. Vi brer på ett lager tomatsås på brödet, som vi sedan toppar med riven mozzarella, rödlök och färsk tomat, och som bakas gyllene i ugnen. Efter bara 10-12 min i värmen, toppas naanizzan med kalamataoliver, prosciutto och basilika. Kan det bli enklare?

Taggar:
Snabb
Plåtmat
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

1

Tomat

4

Naanbröd

½

Krossade tomater, vitlök & lök

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

40

Kalamataoliver

½

Basilika

50

Prosciutto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)977 kcal
Energi (kJ)4089 kJ
Fett32.53 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater128.77 g
varav socker19.1 g
Protein35.18 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök och tomat tunt.

Toppa pizza
2

Placera naanbröd på en plåt med bakpapper. TIPS: Använd två plåtar till 4P. Bre bröden med krossade tomater [½ paket, 2P] och strö över en nypa salt* och peppar*. Toppa sedan med mozzarella, rödlök och tomat.

Baka pizza
3

Baka pizza i ugnen i 10-12 min, eller tills bröden är gyllene. TIPS: Håll öga med ugnen, pizzorna kan få färg snabbt!

Förbered basilika & oliver
4

Grovhacka oliver. Plocka basilikablad [½ påse, 2P]. 

Riv prosciutto
5

Riv prosciutto i 3 cm stora bitar.

Servera
6

Toppa pizza med oliver, prosciutto och basilikablad. Skär i trekanter och servera.