HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProsciutto Naanizza
topBanner
Prosciutto-naanizza

Prosciutto-naanizza

med hackade oliver och färsk basilika

Ikväll bjuder vi på en enkel och spännande variant av den traditionella italienska pizzan, som går under namnet “naanizza”. Som namnet antyder, har vi skapat en fusion mellan det ugnsbakade naanbrödet från Indien med det italienska köket. Vi brer på ett lager tomatsås på brödet, som vi sedan toppar med riven mozzarella, rödlök och färsk tomat, och som bakas gyllene i ugnen. Efter bara 10-12 min i värmen, toppas naanizzan med kalamataoliver, prosciutto och basilika. Kan det bli enklare?

Taggar:SnabbPlåtmatLättlagad
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

4 st

Naanbröd

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

40 g

Kalamataoliver

½ portionspåse

Basilika

50 g

Prosciutto

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)977 kcal
Energi (kJ)4089 kJ
Fett32.53 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater128.77 g
varav socker19.1 g
Protein35.18 g
Salt5.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök och tomat tunt.

2

Placera naanbröd på en plåt med bakpapper. TIPS: Använd två plåtar till 4P. Bre bröden med krossade tomater [½ paket, 2P] och strö över en nypa salt* och peppar*. Toppa sedan med mozzarella, rödlök och tomat.

3

Baka pizza i ugnen i 10-12 min, eller tills bröden är gyllene. TIPS: Håll öga med ugnen, pizzorna kan få färg snabbt!

4

Grovhacka oliver. Plocka basilikablad [½ påse, 2P]. 

5

Riv prosciutto i 3 cm stora bitar.

6

Toppa pizza med oliver, prosciutto och basilikablad. Skär i trekanter och servera.