Se här, ett superenkelt recept på krämig potatissallad med extra allt! Samla familjen och hugg in på denna hemmagjorda härlighet gjord på färsk rostad majs, rädisor, spenat, underbart knaperstekt bacon och dressing smaksatt med gräslök och senap. Servera den underbara salladen med uppfriskande melon, perfekt att fira in sommaren med!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
½ st
Majskolv
37.5 g
Rädisor
30 g
Spenat
1 st
Gräslök
½ st
Nätmelon
125 g
Bacon, skivor
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Ägg (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan under lock.
Skär majsen från kolven.TIPS: Gör det i en stor skål så kornen inte flyger iväg. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 5 min, eller tills de börjar få färg, och överför till en tallrik. TIPS: Lägg över en kökshandduk eller ett lock ifall majsen poppar ut.
Finhacka rädisor. Grovhacka spenat. Finhacka gräslök. Halvera melonen [½ st, 2P], gröp ur kärnorna och skär den i 4-5 cm klyftor. Tärna kokt potatis i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Hetta upp en ny stekpanna med en skvätt olivolja* på medelhög värme och stek äggen* [2 st | 4 st] i 4-6 min, eller tills gulan stelnat något.
Blanda gräslök, senap och gräddfil i en stor skål. Blanda ner potatis, majs, rädisor, spenat och hälften av bacon.
Lägg upp potatissallad på tallrikar, toppa med stekt ägg och resterande bacon, och servera med melonklyftor.