Paprika-panerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprika-panerad grillost

Paprika-panerad grillost

med chili-honung och krämig ranchsås

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du testat att panera grillost? Det går snabbt och lätt, och ger osten ett underbart fräsigt täcke när du steker den. Vi blandar en panering med panko och rökt paprikapulver och serverar osten med en chilihonung som kompletterar ostens sälta perfekt. Vi rostar också pommes i ugnen, svänger ihop en limedoftande sallad med kål och äpple och blandar en ranchdressing att doppa både pommes och ost i.

Taggar:
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

25 g

Honung

1 g

Chiliflakes

½ st

Lime

1 st

Äpple

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4382 kJ
Energi (kcal)1047 kcal
Fett58.3 g
varav mättat28.6 g
Kolhydrater96.4 g
varav socker29 g
Protein39.3 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

Panera grillost
2

Skär grillost i 2 cm stora strimlor (3 per person).

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, rökt paprikapulver och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda ranchdressing
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, oregano [1/2 påse, 2P], majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda honung och chili flakes i en ny liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda kålsallad
4

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vänd i kålmix och äpple och ställ åt sidan. 

Stek grillost
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp pommes, grillost och sallad på tallrikar.

Toppa grillost med chilihonung och servera med ranchdressing.