Pannstekt rumpstek och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt rumpstek och krämig pepparsås

Pannstekt rumpstek och krämig pepparsås

med salviapotatis och rödkålssallad

En riktigt härlig helg börjar med en lyxig middag, och vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Vi frestar med underbar pannstekt rumpstek som vi serverar med en krämig pepparsås med vitlök, krispig salviadoftande klyftpotatis och rödkål med äpple och valnötter.

Taggar:
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

2 g

Grovmalen svartpeppar

25 g

Lingonsylt

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salvia

100 g

Brunsås

(Innehåller: Mjölk)

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Rödkål, förskuren

½ st

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till glaze

½ msk

Olja till sås

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2347 kJ
Energi (kcal)561 kcal
Fett17.4 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater64.6 g
varav socker16.7 g
Protein38.7 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta potatis 
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Finhacka salviablad.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salvia, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered rödkål
2

Blanda lingonsylt, balsamvinäger och salt i en medelstor kastrull och koka upp på medelhög värme.

Tillsätt rödkål och vatten, sänk till medellåg värme och sjud i 15 min.

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Grovhacka valnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Rör ner äpple i kastrullen med färdig rödkål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga pepparsås
5

Medan köttet vilar, hetta upp olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (torka inte ur den).

Fräs grovmalen svartpeppar och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och skrapa upp bitar från botten. Rör i brunsås och en nypa salt och sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Rör ner sky från foliepaketet. Skär kött i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt extra vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och rödkål med äpple på tallrikar.

Toppa rödkål med valnötter.

Häll pepparsås över köttet.