
Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, panerad sej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Gråsej
½
Dill
1
Gurka, piccolo
500
Potatis
1
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
1
Citrusfrukt
75
Gräddfil
Gurka
75
Salladsmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1.33
Smör
1
Ägg
½
Olivolja

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och rosta potatis i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.

Finhacka vitlök. Riv citronzest. Blanda vitlök, panko, riven hårdost, citronzest, resterande rosmarin, olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Dutta fisken torr med hushållspapper. Vänd fisken först i ägg* och sedan i pankomixen. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt.

Halvera citron. Finhacka dillen [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda gurka och salladsmix [1/2 påse, 2 pers] i en salladsskål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Fördela panerade sejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.