topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad sej

Panerad sej

med rosmarinpotatis, grönsallad och dilldressing

Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, panerad sej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Gråsej

½

Dill

1

Gurka, piccolo

500

Potatis

1

Rosmarin

1

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

1

Citron

75

Gräddfil

Gurka

75

Salladsmix

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Ägg

½

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)198 kcal
Energi (kJ)829 kJ
Fett14.83 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater11.58 g
varav socker0.7 g
Protein4.86 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Tärna potatis
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och rosta potatis i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.

Förbered panering
2

Finhacka vitlök. Riv citronzest. Blanda vitlök, panko, riven hårdost, citronzest, resterande rosmarin, olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 

Stek sej
3

Dutta fisken torr med hushållspapper. Vänd fisken först i ägg* och sedan i pankomixen. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt. 

Blanda dilldressing
4

Halvera citron. Finhacka dillen [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

Förbered grönsallad
5

Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda gurka och salladsmix [1/2 påse, 2 pers] i en salladsskål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela panerade sejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.