Ost-och senapspanerad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost-och senapspanerad kycklingfilé

Ost-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök & persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300

Kycklingbröstfilé

1

Vitlöksklyfta

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25

Senap

(Innehåller Senap)

2

Rödbeta

1

Palsternacka

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Morot

1

Bladpersilja

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)524 kcal
Energi (kJ)2192 kJ
Fett16.89 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater44.82 g
varav socker23.9 g
Protein47.48 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna rödbeta, palsternacka och morot i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, peppar*, och en generös nypa salt*. Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min. 

Förbered panering
2

Finhacka vitlök och persilja. Blanda riven ost, panko, hälften av vitlöken, och hälften av persiljan i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*, och blanda väl.

Förbered kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Krydda kyckling med en nypa salt* och peppar* på båda sidor och placera den på en plåt med bakplåtspapper. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillaga kyckling
4

Bre senap på kyckling. Strö pankomix ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. Tillaga kyckling i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllene yta, 12-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Skölj spenat. Blanda gräddfil, resterande persilja och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Väl klara, låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med spenat.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter på tallrikar och toppa med kyckling. Servera med persiljedressing.