
Alltså, denna supersallad är verkligen fullspäckad av godsaker! Dessutom är den varm, mättande och går ruskigt snabbt att laga! Lassa gaffeln med smakrik quinoa pimpad med färsk mynta och koriander, kryddiga halloumibitar, rivna grönsaker och svarta bönor toppade med uppfriskande citrondressing. En fenomenal sallad att både bota hungern och skämma bort smaklökarna med.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Mynta & koriander
75
Gräddfil
150
Kålmix
½
Svarta bönor
100
Quinoa
4
Grönsaksbuljong
Oregano
1
Torkad oregano
4
Hello Mexico kryddmix
200
Halloumi
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
1
Olivolja
½
Socker
3
Vatten

Skölj quinoan väl. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), quinoa och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull under lock. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda utan lock i 8-10 min, eller tills vattnet har absorberats och quinoan är mjuk.

Pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Tärna halloumi i 1 cm stora bitar. Blanda halloumi, oregano, Hello Mexico kryddmix, socker* och olivolja* i en skål.

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi och rödlök i 5-6 min, eller tills halloumin är gyllene.

Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten. Finhacka myntabladen och koriander. Blanda bönor, mynta, koriander och grönsaksmixen i en salladsskål. Rör i quinoan med grönsakerna när den är färdiglagad.

Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Fördela quinoasalladen, oreganokryddad halloumi och citrondressing mellan era tallrikar. Servera citronklyftor vid sidan av.