topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oreganokryddad halloumi

Oreganokryddad halloumi

med quinoasallad och citrondressing

Alltså, denna supersallad är verkligen fullspäckad av godsaker! Dessutom är den varm, mättande och går ruskigt snabbt att laga! Lassa gaffeln med smakrik quinoa pimpad med färsk mynta och koriander, kryddiga halloumibitar, rivna grönsaker och svarta bönor toppade med uppfriskande citrondressing. En fenomenal sallad att både bota hungern och skämma bort smaklökarna med.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Mynta & koriander

75

Gräddfil

150

Kålmix

½

Svarta bönor

100

Quinoa

4

Grönsaksbuljong

Oregano

1

Torkad oregano

4

Hello Mexico kryddmix

200

Halloumi

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

½

Socker

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)464 kcal
Energi (kJ)1940 kJ
Fett32.44 g
varav mättat17 g
Kolhydrater11.05 g
varav socker4.8 g
Protein27.58 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka quinoa
1

Skölj quinoan väl. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), quinoa och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull under lock. Sänk sedan till medelvärme och låt sjuda utan lock i 8-10 min, eller tills vattnet har absorberats och quinoan är mjuk. 

Marinera halloumi
2

Pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Tärna halloumi i 1 cm stora bitar. Blanda halloumi, oregano, Hello Mexico kryddmix, socker* och olivolja* i en skål.

Stek halloumi
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi och rödlök i 5-6 min, eller tills halloumin är gyllene.

Förbered quinoasallad
4

Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten. Finhacka myntabladen och koriander. Blanda bönor, mynta, koriander och grönsaksmixen i en salladsskål. Rör i quinoan med grönsakerna när den är färdiglagad.

Blanda citrondressing
5

Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela quinoasalladen, oreganokryddad halloumi och citrondressing mellan era tallrikar. Servera citronklyftor vid sidan av.