HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNachos Med Kidneybönor
topBanner
Nachos med kidneybönor

Nachos med kidneybönor

guacamole och crème fraiche

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Harissa

25 g

Hello Mexico kryddmix

150 g

Kidneybönor

100 g

Morot

1 st

Zucchini

Vitlöksklyfta

Ketchup

Tortilla chips

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Koriander

Chili

Lime

Avokado

Crème fraiche

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)633.3 kcal
Energi (kJ)2649.7271 kJ
Fett32.29 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater60.5825 g
varav socker4.4 g
Protein22.5425 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skölj kidneybönorna i en sil under kallt vatten. Skala och riv morot. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs kidneybönor, vitlök, Hello Mexico kryddmix och harissa kryddmix i 1-2 min. Tillsätt morots- och zucchinistrimlorna. Stek under omrörning i 3-4 min. Rör ner ketchup och låt sjuda tills såsen tjocknat, 2-3 min.

3

Häll i tortillachipsen i en ugnsform. För över bönröran jämnt ovanpå chipsen. Strö över mozzarella och gratinera i ugnen tills osten smält, 5-6 min.

4

Finhacka koriander. Kärna ur och grovhacka chili. Dela lime i klyftor.

5

Ta fram en bunke eller skål, dela avokado och skeda ur fruktköttet i den. Tillsätt hälften av koriandern och juice från 2 limeklyftor. Mosa ihop din guacamole med en gaffel och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Duka fram tallrikar och ta fram ett underlägg att ställa ugnsformen med nachos på. Strö över den resterande koriandern samt chili på nachosen och sätt fram middagen på bordet. Servera med limeklyftor, guacamole och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] vid sidan av.