1 paket
Harissa
25 g
Tex-Mex
150 g
Kidneybönor
100 g
Morot
1 st
Zucchini
Vitlöksklyfta
Ketchup
Tortilla chips
Riven mozzarella
(Innehållermjölk)Koriander
Chili
Lime
Avokado
Crème fraiche
(Innehållermjölk)Sätt ugnen på 200°C. Skölj kidneybönorna i en sil under kallt vatten. Skala och riv morot. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs kidneybönor, vitlök, Hello Mexico kryddmix och harissa kryddmix i 1-2 min. Tillsätt morots- och zucchinistrimlorna. Stek under omrörning i 3-4 min. Rör ner ketchup och låt sjuda tills såsen tjocknat, 2-3 min.
Häll i tortillachipsen i en ugnsform. För över bönröran jämnt ovanpå chipsen. Strö över mozzarella och gratinera i ugnen tills osten smält, 5-6 min.
Finhacka koriander. Kärna ur och grovhacka chili. Dela lime i klyftor.
Ta fram en bunke eller skål, dela avokado och skeda ur fruktköttet i den. Tillsätt hälften av koriandern och juice från 2 limeklyftor. Mosa ihop din guacamole med en gaffel och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Duka fram tallrikar och ta fram ett underlägg att ställa ugnsformen med nachos på. Strö över den resterande koriandern samt chili på nachosen och sätt fram middagen på bordet. Servera med limeklyftor, guacamole och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] vid sidan av.