HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Nachos med kidneybönor

Nachos med kidneybönor

guacamole och crème fraiche

Följ med hem till Pancho Villas enkla middagsbord och smaka en revolutionerande god måltid som du lagar på nolltid. När du dippar de bönfyllda nachochipsen i guacamole och crème fraîche kommer dina smaklökar att kapitulera utan diskussion.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 paket

Kidneybönor

1 st

Morot

½ st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 g

Harissa

25 g

Ketchup

1 påse

Tortilla chips

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 påse

Koriander

1 st

Chili

1 st

Lime

1 st

Avokado

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3586 kJ
Energi (kcal)857 kcal
Fett53 g
varav mättat18 g
Kolhydrater60 g
varav socker13 g
Kostfiber13 g
Protein29 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skölj kidneybönorna i en sil under kallt vatten.

Skala och riv morot. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers].

Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme.

Fräs kidneybönor, vitlök, Hello Mexico kryddmix och harissa kryddmix i 1-2 min.

Tillsätt morots- och zucchinistrimlorna. Stek under omrörning i 3-4 min.

Rör ner ketchup och låt sjuda tills såsen tjocknat, 2-3 min.

3

Häll i tortillachipsen i en ugnsform. För över bönröran jämnt ovanpå chipsen.

Strö över mozzarella och gratinera i ugnen tills osten smält, 5-6 min.

4

Finhacka koriander.

Kärna ur och grovhacka chili.

Dela lime i klyftor.

5

Ta fram en bunke eller skål, dela avokado och skeda ur fruktköttet i den.

Tillsätt hälften av koriandern och juice från 2 limeklyftor.

Mosa ihop din guacamole med en gaffel och smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Duka fram tallrikar och ta fram ett underlägg att ställa ugnsformen med nachos på.

Strö över den resterande koriandern samt chili på nachosen och sätt fram middagen på bordet.

Servera med limeklyftor, guacamole och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] vid sidan av.

Smaklig måltid!