HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMustig Köttfärssås
topBanner
Mustig köttfärssås

Mustig köttfärssås

med gyllenstekt gnocchi och färsk persilja

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktiskt innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks, och som serveras med en mustig köttfärssås på nötfärs, rödvinssås med nötfärs, morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré.

Taggar:SnabbMjölkfri
Allergener:SelleriVeteGlutenSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

2 st

Morot

1 st

Bladselleri

(InnehållerSelleri)

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

350 g

Gnocchi

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja, Senap)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Köttbuljong

60 g

Rödvinssås

(InnehållerSulfiter)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

1.5 dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)671 kcal
Energi (kJ)2807 kJ
Fett23.5 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater75.31 g
varav socker25 g
Protein36.75 g
Salt5.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

2

Finhacka morot (oskalad), selleri och lök. Finhacka eller pressa vitlök.

 

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och ta av från värme. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

4

Tillsätt morot, selleri och lök till kastrullen med nötfärs. Stek tills lök är genomskinlig, 2-3 min. Rör i vitlök och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 1 min.

 

5

Rör i köttbuljong, rödvinssås, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen. Sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.

 

6

Lägg upp gnocchi och köttfärssås i skålar. Krydda med nymalen peppar om du har det. Garnera med rivna persiljeblad.