topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mustig köttfärssås

Mustig köttfärssås

med gyllenstekt gnocchi och färsk persilja

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktiskt innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks, och som serveras med en mustig köttfärssås på nötfärs, rödvinssås med nötfärs, morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

2

Morot

1

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

½

Tomatpuré

4

Köttbuljong

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

1.5

Vatten (steg 5)

½

Salt (steg 5)

¼

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)671 kcal
Energi (kJ)2807 kJ
Fett23.5 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater75.31 g
varav socker25 g
Protein36.75 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek nötfärs
1

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Hacka grönsaker
2

Finhacka morot (oskalad), selleri och lök. Finhacka eller pressa vitlök.

 

Stek gnocchi
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och ta av från värme. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt morot, selleri och lök till kastrullen med nötfärs. Stek tills lök är genomskinlig, 2-3 min. Rör i vitlök och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 1 min.

 

Koka sås
5

Rör i köttbuljong, rödvinssås, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen. Sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera
6

Lägg upp gnocchi och köttfärssås i skålar. Krydda med nymalen peppar om du har det. Garnera med rivna persiljeblad.