Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktiskt innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks, och som serveras med en mustig köttfärssås på nötfärs, rödvinssås med nötfärs, morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Nötfärs
2 st
Morot
1 st
Bladselleri
(InnehållerSelleri)1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
350 g
Gnocchi
(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja, Senap)½ burk
Tomatpuré
4 g
Köttbuljong
60 g
Rödvinssås
(InnehållerSulfiter)1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olivolja (steg 1)
1.5 dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka morot (oskalad), selleri och lök. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och ta av från värme. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Tillsätt morot, selleri och lök till kastrullen med nötfärs. Stek tills lök är genomskinlig, 2-3 min. Rör i vitlök och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 1 min.
Rör i köttbuljong, rödvinssås, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen. Sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp gnocchi och köttfärssås i skålar. Krydda med nymalen peppar om du har det. Garnera med rivna persiljeblad.