Mozzarellatoppad ciabattapizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mozzarellatoppad ciabattapizza

Sharingrätt | med körsbärstomater

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Färdig ciabatta funkar perfekt som pizzabotten när du vill laga en snabb och enkel förrätt eller ett gott tillbehör. Vi gräddar den med tomatsås, mozzarella och körbärstomater och toppar med färsk basilika – sen är vi redo att hugga in!

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

4 g

Vitlöksflörter

1 portionspåse

Basilika

1 st

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2191 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett14.3 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater72.9 g
varav socker12.2 g
Protein23.9 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Förbered ciabatta
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera ciabatta på längden.

Placera ciabatta med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda tomatsås
2

Blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, vatten och socker i en liten skål. Ställ åt sidan.

Halvera körsbärstomater.

3

Häll av mozzarella och riv den i mindre bitar.

Bre ut tomatsås i ett jämnt lager på ciabattahalvorna.

Toppa ciabatta med mozzarella och körsbärstomater och ringla över en skvätt olivolja.

Grädda ciabatta i ugnen tills osten har smält och brödet börjar bli knaprigt, 8–10 min.

4

Servera ciabattapizza toppad med hela basilikablad.