Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Färdig ciabatta funkar perfekt som pizzabotten när du vill laga en snabb och enkel förrätt eller ett gott tillbehör. Vi gräddar den med tomatsås, mozzarella och körbärstomater och toppar med färsk basilika – sen är vi redo att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Basilika
1 st
Tomatpuré
1 msk
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera ciabatta på längden.
Placera ciabatta med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, vatten och socker i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera körsbärstomater.
Häll av mozzarella och riv den i mindre bitar.
Bre ut tomatsås i ett jämnt lager på ciabattahalvorna.
Toppa ciabatta med mozzarella och körsbärstomater och ringla över en skvätt olivolja.
Grädda ciabatta i ugnen tills osten har smält och brödet börjar bli knaprigt, 8–10 min.
Servera ciabattapizza toppad med hela basilikablad.