HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMör Ryggbiff Och Krämig Pepparsås
topBanner
Mör ryggbiff och krämig pepparsås

Mör ryggbiff och krämig pepparsås

med pannstekta grönsaker och spröda rosmarinspommes

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås med grädde.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

150 g

Broccolini

2 g

Grovmalen svartpeppar

100 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

2 g

Köttbuljong

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2843.4255 kJ
Energi (kcal)679.595 kcal
Fett31.381 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater59.2797 g
varav socker12.5 g
Protein41.3335 g
Salt0.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes. Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P]. Blanda potatis med rosmarin, lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och spröda.

2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Finhacka eller pressa vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt broccolini, morot, lök och en skvätt vatten*, och stek under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över till en skål med lock.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medellåg värme (behåll köttsaften från köttet) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Tillsätt grovmalen svartpeppar och resterande vitlök. Stek tills väldoftande, 20-30 s. Tillsätt en skvätt vatten*, matlagningsgrädde, köttbuljong [1/2 paket, 2P] och en nypa salt*. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuell extra köttsaft från foliepaketet.

6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar och skeda över pepparsås på köttet.