Mör ryggbiff och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mör ryggbiff och krämig pepparsås

Mör ryggbiff och krämig pepparsås

med pannstekta grönsaker och spröda rosmarinspommes

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås med grädde.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

150

Broccolini

2

Grovmalen svartpeppar

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

500

Potatis

2

Vitlöksklyfta

½

Rosmarin

2

Köttbuljong

1

Rödlök

1

Morot

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)680 kcal
Energi (kJ)2843 kJ
Fett31.38 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater59.28 g
varav socker12.5 g
Protein41.33 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Baka rosmarinspommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes. Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P]. Blanda potatis med rosmarin, lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och spröda.

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt broccolini, morot, lök och en skvätt vatten*, och stek under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över till en skål med lock.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Koka pepparsås
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medellåg värme (behåll köttsaften från köttet) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Tillsätt grovmalen svartpeppar och resterande vitlök. Stek tills väldoftande, 20-30 s. Tillsätt en skvätt vatten*, matlagningsgrädde, köttbuljong [1/2 paket, 2P] och en nypa salt*. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuell extra köttsaft från foliepaketet.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar och skeda över pepparsås på köttet.