Skip to main content
Mild curry på grillost
Mild curry på grillost

Mild curry på grillost

med jasminris och färsk koriander

3.9
(208)

Ikväll lagar vi en härlig curry med lök, morot, tomat, vitlök, spenat och ingefära. Curryn får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi blandar vår färdiga curry med sprödstekt grillost, och serverar med jasminris.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Morot

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

30 g

Tikka masala

½ burk

Tomatpuré

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)887 kcal
Energi (kJ)3711 kJ
Fett44.4 g
varav mättat30.2 g
Kolhydrater81.3 g
varav socker17.2 g
Kostfiber5.7 g
Protein36.5 g
Salt7.4 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek halloumi
2

Tärna grillost i 2 cm stora bitar. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek grillost under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik. 

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök. 

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. 

Riv morot grovt. 

Grovhacka tomat. 

Skölj och grovhacka spenat.

Koka curry
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och morot och stek i 2-3 min. 

Tillsätt tomat, vitlök, ingefära, tomatpuré [½ burk, 2P], Tikka Masala och Ginger Ninja, och stek i ytterligare 1 min. 

Sänk till medelvärme, tillsätt spenat, matlagningsgrädde [½ st, 2P], vatten [½ dl | 1 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och sjud i 4-5 min. Krydda med peppar.

Gör korianderyoghurt
5

Grovhacka koriander. 

Tillsätt grillost till stekpannan, och se till att den är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med grillostcurry och koriander.