
Ikväll lagar vi en härlig curry med lök, morot, tomat, vitlök, spenat och ingefära. Curryn får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi blandar vår färdiga curry med sprödstekt grillost, och serverar med jasminris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
½ st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
30 g
Tikka masala
½ burk
Tomatpuré
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tärna grillost i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.

Finhacka lök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint.
Riv morot grovt.
Grovhacka tomat.
Skölj och grovhacka spenat.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och morot och stek i 2-3 min.
Tillsätt tomat, vitlök, ingefära, tomatpuré [½ burk, 2P], Tikka Masala och Ginger Ninja, och stek i ytterligare 1 min.
Sänk till medelvärme, tillsätt spenat, matlagningsgrädde [½ st, 2P], vatten [½ dl | 1 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och sjud i 4-5 min. Krydda med peppar.

Grovhacka koriander.
Tillsätt grillost till stekpannan, och se till att den är täckt med sås.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med grillostcurry och koriander.