Mild bön- och paprikagryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild bön- och paprikagryta

Mild bön- och paprikagryta

med gremolata och finriven ost

Cannellinibönor har en krämig konsistens och är vanliga i det italienska köket. Förutom att de är goda och har ett högt fiberinnehåll går de enkelt och snabbt att tillbereda – som i kvällens recept på en värmande gryta. Vi tillsätter våra bönor i en krämig tomatsås med paprika, matlagningsgrädde och medelhavskryddor, serverar med spenatris och toppar med riven ost och gremolata.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Paprika

1 paket

Cannelinibönor

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 2)

1 tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3890 kJ
Energi (kcal)930 kcal
Fett38.9 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater107.6 g
varav socker20.4 g
Protein28 g
Salt9.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Laga sås
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, Medelhavets pärla, grönsaksbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1 tsk | 2 tsk] och sjud på medelvärme i 5–6 min.

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka persilja.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Häll av cannellinibönor.

Blanda gremolata
4

Blanda persilja, olivolja [2 msk | 4 msk], solroskärnor, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Tillsätt bönor
5

Rör ner vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], paprika och cannellinibönor i tomatsås och sjud i 2–3 min.

Skölj spenat.

Rör ner spenat i färdigkokt ris.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med bön- och paprikagryta.

Toppa med finriven ost och gremolata.