Ikväll lagar vi mexikanska biffar, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi lagar även perfekt krispiga sötpotatispommes, och en ljuvlig Pico de Gallo, som är en rå salsa, gjord på rödlök, tomat, koriander, och lime. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
450 g
Sötpotatis
250 g
Nötfärs
2 st
Tomat
½ st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Avokado
5 g
Tex-Mex
1 portionspåse
Oregano
½ st
Jalapeno
½ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mör.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], panko, Tex-Mex och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till 2 cm tjocka biffar (1 biff per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, tärna tomat och rödlök [1/2 st, 2P].
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka oreganoblad.
Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].
Blanda tomat, rödlök, oregano, jalapeno, limejuice, salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en skål.
Mosa avokado tillsammans med limejuice, salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp sötpotatisklyftor, biffar och pico de gallo på tallrikar.
Toppa biffar med mosad avokado.