Skip to main content
Mexikanska nötfärsbiffar
Mexikanska nötfärsbiffar

Mexikanska nötfärsbiffar

med krämig avokado och rostad sötpotatis

Ikväll lagar vi mexikanska biffar, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi lagar även perfekt krispiga sötpotatispommes, och en ljuvlig Pico de Gallo, som är en rå salsa, gjord på rödlök, tomat, koriander, och lime. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!

Taggar:
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)

450 g

Sötpotatis

250 g

Nötfärs

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

½ st

Lime

1 st

Avokado

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Oregano

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2661 kJ
Fett26.5 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater52.8 g
varav socker18.9 g
Kostfiber9.3 g
Protein36.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mör. 

Forma biffar
2

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], panko, Tex-Mex och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar (1 biff per person) med fuktiga händer. 

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered Pico de Gallo
4

Under tiden, tärna tomat och rödlök [1/2 st, 2P]. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka oreganoblad. 

Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].

Blanda tomat, rödlök, oregano, jalapeno, limejuice, salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Mosa avokado
5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en skål.

Mosa avokado tillsammans med limejuice, salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp sötpotatisklyftor, biffar och pico de gallo på tallrikar.

Toppa biffar med mosad avokado.