
Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fest med massor av spännande ingredienser. Vi lagar en ljuvlig kycklinggryta med Tex-Mex kryddor, morot, vitlök, tomat, BBQ-sås, svarta bönor och majs. Vi serverar grytan med fluffigt ris, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
5
Tex-Mex
1
Majs
½
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Kycklingbuljong
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
½
Svarta bönor
1
Chiliflakes
300
Kycklingbröstfilé
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
½
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka morot (oskalad). Häll av majs och bönor.

Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda den med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över kyckling till en skål. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Tex-Mex och majs, och stek under omrörning i 1 min.

Tillsätt krossade tomater [½ paket, 2P], kycklingbuljong, BBQ-sås, bönor [½ paket, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2 min. Tillsätt salt [½ tsk | 1 tsk] och krydda med peppar. Rör sedan i kyckling.

Lägg upp ris och kycklinggryta i skålar. Krydda med chili flakes om du tycker om stark mat.