Mexikansk kycklinggryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk kycklinggryta

Mexikansk kycklinggryta

med basmatiris och svarta bönor

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fest med massor av spännande ingredienser. Vi lagar en ljuvlig kycklinggryta med Tex-Mex kryddor, morot, vitlök, tomat, BBQ-sås, svarta bönor och majs. Vi serverar grytan med fluffigt ris, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

5

Tex-Mex

1

Majs

½

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Kycklingbuljong

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½

Svarta bönor

1

Chiliflakes

300

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)765 kcal
Energi (kJ)3200 kJ
Fett15.99 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater102.01 g
varav socker27 g
Protein50.22 g
Salt7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

 

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka morot (oskalad). Häll av majs och bönor.

Stek kyckling
3

Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda den med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över kyckling till en skål. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt grönsaker & kryddor
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Tex-Mex och majs, och stek under omrörning i 1 min.

 

Koka sås
5

Tillsätt krossade tomater [½ paket, 2P], kycklingbuljong, BBQ-sås, bönor [½ paket, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2 min. Tillsätt salt [½ tsk | 1 tsk] och krydda med peppar. Rör sedan i kyckling.

Servera
6

Lägg upp ris och kycklinggryta i skålar. Krydda med chili flakes om du tycker om stark mat.