Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Skäm bort hela familjen med en lyxig påskbrunch som ni kan avnjuta i lugn och ro en ledig morgon. Avokadotoast med riven ost och gräslök, stekt bacon, amerikanska pannkakor med choklad, yoghurt med hallonsylt och färsk apelsin – finns det ett bättre sätt att starta dagen på?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Avokado
½ st
Citron
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 g
Hallonsylt
2 st
Apelsin
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
250 g
Bacon, skivor
40 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
5 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills knapriga.
Under tiden, vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix tills slätt i en stor skål.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Klicka ut smet till 5 cm stora pannkakor i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Använd mer smör om det behövs. 2) Håll pannkakorna varma genom att placera dem i ugnen till servering.
Finhacka gräslök. Halvera citron [1/2 st]. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, citronsaft [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokado på baguette och krydda med en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadoblandningen.
Placera chokladknappar i en medelstor skål. Värm choklad i mikron i 20 sek åt gången, rör om varje gång, tills chokladen har smält.
Skär apelsin i klyftor.
Toppa avokadotoast med hyvlad ost och gräslök. Häll upp yoghurt i glass och toppa med hallonsylt.
Lägg upp avokadotoast, bacon, yoghurt, pannkakor med choklad att doppa i och apelsinklyftor på en skärbräda eller bricka.
TIPS: Smält choklad i vattenbad om du inte har en mikro.