.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Basmati vildris
4
Grönsaksbuljong
200
Halloumi
200
Körsbärstomater
8
Panamat
Gurka
1
Gurka, piccolo
1
Grön paprika
½
Citron
75
Gräddfil
2
Olivolja
2
Socker
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* [2,5 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och ris i en medelstor kastrull på hög värme. Låt sjuda utan lock på medelvärme i 10 min tills riset är mjukt. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen, lägg på ett lock och ställ åt sidan.
Tärna halloumi i 3 cm stora bitar. Trä varannan körsbärstomater och halloumibitar på spetten, räkna med två spett per person. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. TIPS: Körsbärstomaterna som blir över kan du servera vid sidan av.
Blanda Central American Style kryddmix med olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [2 tsk | 4 tsk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Häll marinaden över spetten. Tillaga spetten i ugnen, 10-15 min.
Finhacka gurka. Kärna ur paprika och skär i små bitar. Dela citron i klyftor [1/2 st, 2 pers].
Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en skvätt citronjuice samt salt* och peppar* i en skål. Blanda paprikabitarna med riset.
Fördela riset och spetten mellan era tallrikar och toppa med dressingen. Servera citronklyftorna vid sidan av.