HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerade Halloumi Och Tomatspett
topBanner
Marinerade halloumi- och tomatspett

Marinerade halloumi- och tomatspett

med vildris och raita

Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Basmati vildris

200 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 msk

Halloumi

(Innehållermjölk)

2 tsk

Körsbärstomater

2.5 dl

Panamat

Gurka

Grön paprika

Citron

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2054.051 kJ
Energi (kcal)490.93 kcal
Fett39.256 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater8.4 g
varav socker8 g
Protein23.21 g
Salt3.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* [2,5 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och ris i en medelstor kastrull på hög värme. Låt sjuda utan lock på medelvärme i 10 min tills riset är mjukt. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen, lägg på ett lock och ställ åt sidan.

2

Tärna halloumi i 3 cm stora bitar. Trä varannan körsbärstomater och halloumibitar på spetten, räkna med två spett per person. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. TIPS: Körsbärstomaterna som blir över kan du servera vid sidan av.

3

Blanda Central American Style kryddmix med olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [2 tsk | 4 tsk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Häll marinaden över spetten. Tillaga spetten i ugnen, 10-15 min.

4

Finhacka gurka. Kärna ur paprika och skär i små bitar. Dela citron i klyftor [1/2 st, 2 pers].

5

Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en skvätt citronjuice samt salt* och peppar* i en skål. Blanda paprikabitarna med riset.

6

Fördela riset och spetten mellan era tallrikar och toppa med dressingen. Servera citronklyftorna vid sidan av.