Marinerade halloumi- och tomatspett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerade halloumi- och tomatspett

Marinerade halloumi- och tomatspett

med vildris och raita

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Basmati vildris

4

Grönsaksbuljong

200

Halloumi

200

Körsbärstomater

8

Panamat

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Grön paprika

½

Citron

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

2

Socker

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)491 kcal
Energi (kJ)2054 kJ
Fett39.26 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater8.4 g
varav socker8 g
Protein23.21 g
Salt3.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* [2,5 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och ris i en medelstor kastrull på hög värme. Låt sjuda utan lock på medelvärme i 10 min tills riset är mjukt. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen, lägg på ett lock och ställ åt sidan.

2

Tärna halloumi i 3 cm stora bitar. Trä varannan körsbärstomater och halloumibitar på spetten, räkna med två spett per person. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. TIPS: Körsbärstomaterna som blir över kan du servera vid sidan av.

3

Blanda Central American Style kryddmix med olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [2 tsk | 4 tsk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Häll marinaden över spetten. Tillaga spetten i ugnen, 10-15 min.

4

Finhacka gurka. Kärna ur paprika och skär i små bitar. Dela citron i klyftor [1/2 st, 2 pers].

5

Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en skvätt citronjuice samt salt* och peppar* i en skål. Blanda paprikabitarna med riset.

6

Fördela riset och spetten mellan era tallrikar och toppa med dressingen. Servera citronklyftorna vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image