HelloFresh
Marinerade halloumi- och tomatspett

Marinerade halloumi- och tomatspett

med vildris och gurkdressing

Snabblagad

Stig upp på trampolinen och dyk ner i ett hav av krämigt sötpotatismos och nyttiga kidneybönor som får tiden att stanna och gå i slowmotion. Simma sakta under ytan genom krispiga cashewnötter och grönskande koriander innan du tar dig upp mot ytan – mätt och belåten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

200 g

Körsbärstomater

8 g

Central American Style kryddmix

1 st

Gurka

1 st

Grön paprika

½ st

Citron

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

2 msk

Olivolja*

2 tsk

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2054 kJ
Energi (kcal)491 kcal
Fett45 g
varav mättat19 g
Kolhydrater56 g
varav socker16 g
Kostfiber5 g
Protein30 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Koka upp vatten* [2,5 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och ris i en medelstor kastrull på hög värme. Låt sjuda utan lock på medelvärme i 10 min tills riset är mjukt.

  • Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen, lägg på ett lock och ställ åt sidan.

2
  • Tärna halloumi i 3 cm stora bitar.

  • Trä varannan körsbärstomater och halloumibitar på spetten, räkna med två spett per person.

  • Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.

TIPS: Körsbärstomaterna som blir över kan du servera vid sidan av.

3
  • Blanda Central American Style kryddmix med olivolja [2 msk | 4 msk], socker [2 tsk | 4 tsk], en nypa salt och peppar till en marinad.

  • Häll marinaden över spetten.

  • Tillaga spetten i ugnen, 10-15 min.

4
  • Finhacka gurka.

  • Kärna ur paprika och skär i små bitar.

  • Dela citron i klyftor [1/2 st, 2 pers].

5
  • Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en skvätt citronjuice samt salt och peppar i en skål.

  • Blanda paprikabitarna med riset.

6
  • Fördela riset och spetten mellan era tallrikar och toppa med dressingen. Servera citronklyftorna vid sidan av.

Smaklig måltid!