topBanner
Linssoppa

Linssoppa

med kikärtor, koriander och ciabatta

Titta upp mot en stjärnhimmel med gnistrande linser och bind dem samman till karlavagnens lysande profil med krämig gräddfil, vars friskhet passar perfekt till den rykande soppan. Toppa med färsk koriander och servera med krispig ciabatta.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 paket

Kikärtor

1 påse

Koriander

100 g

Linser

3 g

Goan xacuti

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 burk

Krossade tomater

½ st

Chili flakes

½ burk

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

⅗ l

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2414 kJ
Energi (kcal)577 kcal
Fett10 g
varav mättat3 g
Kolhydrater83 g
varav socker19 g
Protein28 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva rödlök tunt. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar.

Skölj kikärtor och linser i en sil under kallt vatten.

Grovhacka koriander.

2

Hetta upp en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök, morot och Goan Xacuti kryddmix i 3-4 min. Smaksatt med en nypa salt.

3

Häll vatten* [6 dl | 1 l], grönsaksbuljong och krossade tomater i kastrullen. Rör runt och låt koka upp.

4

Tillsätt kikärtor, linser och hälften av koriandern i soppan. Låt sjuda i 10-15 min tills linserna är mjuka.

TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att soppan är för tjock.

5

När soppan har tjocknat, tillsätt en nypa chili flakes (stark!) efter behag. Smaka av och krydda med salt* om det behövs.

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.

6

Sleva upp linssoppa i varsin skål, toppa med en klick gräddfil och strö över resterande koriander. Servera med varma brödskivor vid sidan av. 

Smaklig måltid!