HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinssoppa
topBanner
Linssoppa

Linssoppa

med kikärtor, koriander och ciabatta

Allergener:selleriglutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Rödlök

100 g

Morot

4 g

Kikärtor

1 g

Koriander

6 dl

Linser

Goan xacuti

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Krossade tomater

Chili

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1248.38 kJ
Energi (kcal)298.37 kcal
Fett4.196 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater38.665 g
varav socker1.4 g
Protein19.685 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlök tunt. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Skölj kikärtor och linser i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök, morot och Goan Xacuti kryddmix i 3-4 min. Smaksatt med en nypa salt*.

3

Häll vatten* [6 dl | 1 l], grönsaksbuljong och krossade tomater i kastrullen. Rör runt och låt koka upp.

4

Tillsätt kikärtor, linser och hälften av koriandern i soppan. Låt sjuda i 10-15 min tills linserna är mjuka. TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att soppan är för tjock.

5

När soppan har tjocknat, tillsätt en nypa chili flakes (stark!) efter behag. Smaka av och krydda med salt* om det behövs. Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.  

6

Sleva upp linssoppa i varsin skål, toppa med en klick gräddfil och strö över resterande koriander. Servera med varma brödskivor vid sidan av.