topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linspasta

Linspasta

med krämig tomatsås, mandel- och rucolasallad

Krämig och matig linspasta värmer upp en kall höstkväll. Vi kokar röda linser med vitlök, körsbärstomater, basilika, grädde och vår underbara kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi serverar linserna med rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv! Spännande tillbehör är en innovativ mandelsallad med rucola och citron.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

125

Körsbärstomater

1

Basilika

1

Ekologisk citron

50

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½

Tomatpuré

1

Torkad oregano

4

Medelhavets Pärla

4

Grönsaksbuljong

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

40

Rucola

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Chiliflakes

20

Finriven ost

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 3)

½

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)890 kcal
Energi (kJ)3722 kJ
Fett24.47 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater125.41 g
varav socker18.5 g
Protein32.95 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka basilika. Skär citron i klyftor. 

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, zucchini och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 3-4 min.

Koka linser
3

Skölj linser. Tillsätt linser, vitlök, körsbärstomater, matlagningsgrädde, vatten* [1 dl | 2 dl], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), oregano, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa socker* till stekpannan, och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud i 15-20 min, eller tills linserna är mjuka.

Koka pasta
4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet när det återstår 10-15 min av såsens tillagningstid. Koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Grovhacka mandlar. Tillsätt rucola, mandlar, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Blanda salladen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pasta och sås i skålar och toppa med riven hårdost, resterande basilika och en nypa chili. Servera mandelsallad vid sidan av.TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.