HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinspasta
topBanner
Linspasta

Linspasta

med krämig tomatsås, mandel- och rucolasallad

Krämig och matig linspasta värmer upp en kall höstkväll. Vi kokar röda linser med vitlök, körsbärstomater, basilika, grädde och vår underbara kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi serverar linserna med rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv! Spännande tillbehör är en innovativ mandelsallad med rucola och citron.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkselleriglutennötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

1 st

Ekologisk citron

50 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

½ burk

Tomatpuré

1 g

Torkad oregano

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

270 g

Rigatoni

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

40 g

Rucola

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 g

Chili flakes

efter behov

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker* (steg 3)

1 dl

Salt* (steg 3)

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)889.61 kcal
Energi (kJ)3722.1284 kJ
Fett24.4742 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater125.4122 g
varav socker18.5 g
Protein32.9473 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka basilika. Skär citron i klyftor. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, zucchini och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 3-4 min.

3

Skölj linser. Tillsätt linser, vitlök, körsbärstomater, matlagningsgrädde, vatten* [1 dl | 2 dl], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), oregano, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa socker* till stekpannan, och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud i 15-20 min, eller tills linserna är mjuka.

4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet när det återstår 10-15 min av såsens tillagningstid. Koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

5

Skölj rucola. Grovhacka mandlar. Tillsätt rucola, mandlar, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Blanda salladen precis innan servering.

6

Lägg upp pasta och sås i skålar och toppa med riven hårdost, resterande basilika och en nypa chili. Servera mandelsallad vid sidan av.TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.