topBanner
Linspasta

Linspasta

med krämig tomatsås, mandel- och rucolasallad

Krämig och matig linspasta värmer upp en kall höstkväll. Vi kokar röda linser med vitlök, körsbärstomater, basilika, grädde och vår underbara kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi serverar linserna med rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv! Spännande tillbehör är en innovativ mandelsallad med rucola och citron.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkselleriglutennötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 påse

Basilika

1 st

Ekologisk citron

50 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

½ burk

Tomatpuré

1 g

Oregano

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

270 g

Rigatoni

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

40 g

Rucola

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 g

Chili flakes

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 3)

½ tsk

Salt* (steg 3)

1 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3847 kJ
Energi (kcal)919 kcal
Fett27 g
varav mättat13 g
Kolhydrater125 g
varav socker18 g
Protein35 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka basilika. Skär citron i klyftor.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, zucchini och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 3-4 min.

3

Skölj linser. Tillsätt linser, vitlök, körsbärstomater, matlagningsgrädde, vatten* [1 dl | 2 dl], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), oregano, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa socker* till stekpannan, och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud i 15-20 min, eller tills linserna är mjuka.

4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet när det återstår 10-15 min av såsens tillagningstid. Koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

5

Skölj rucola. Grovhacka mandlar. Tillsätt rucola, mandlar, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Blanda salladen precis innan servering.

6

Lägg upp pasta och sås i skålar och toppa med riven hårdost, resterande basilika och en nypa chili. Servera mandelsallad vid sidan av.

TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.