Packa dromedaren och ge dig iväg på en väldoftande vandring i en bergsöken av rostad sötpotatis och zucchini. Färdas genom dukkahs mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt trubbiga pyramider. Toppa med senapsdressing och krispiga pumpafrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
Kycklingfärs
15
Dukkah
25
Havregryn
1
Pumpakärnor
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
15
Balsamvinäger
450
Sötpotatis
1
Rödlök
1
Zucchini
1
Röd paprika
1
Bladpersilja
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Ägg
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skär sötpotatis och rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skiva paprika. Grovhacka persilja. Finhacka vitlök.
Fördela sötpotatis, lök, zucchini och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*, krydda med salt* och peppar* och blanda runt. Rosta överst i ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 min.
Blanda kycklingfärs, dukkah, vitlök, ägg*, havregryn, hälften av persiljan och hälften av senapen i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar* och arbeta in smakerna i färsen.
Rulla ca 1 msk av färsen till en köttbulle och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt med resten av färsen, räkna med ca 5 kycklingbullar per person. Tillaga i ugnen i 10-15 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Rosta pumpakärnor och en nypa salt* i 2-3 min (se upp, oljan kan skvätta). Blanda majonnäs, balsamvinäger, resterande senap, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela kycklingbullarna och rostade grönsakerna mellan era tallrikar. Strö över rostade pumpakärnor och servera med senapsdressing vid sidan av.