HelloFresh
topBanner
Kryddig penne all'Arrabbiata

Kryddig penne all'Arrabbiata

med bacon & salladsmix

Den perfekta rätten till alla chiliälskare därute; all’arrabiata en italiensk klassiker med chili och vitlök i fokus - frukta dock inte styrkan, den bestämmer du själv. Sleva den starka tomatsåsen gjord på knaperstekt bacon och paprika över al dente-kokt pasta. Toppa med lagrad ost, basilika och chiliflingor och servera din all'arrabbiata med en frisk grönsallad. Och du, det är riktigt gott, och framförallt snabblagat!

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

1 st

Gul paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Chili

140 g

Bacon

250 g

Penne

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

4 g

Köttbuljong

1 paket

Finkrossade tomater

1 st

Citron

1 påse

Basilika

½ paket

Salladsmix

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

½ msk

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

Socker*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3119 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett25 g
varav mättat10 g
Kolhydrater101 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein30 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.Finhacka schalottenlök.Grovhacka paprika. Finhacka eller pressa vitlök.Kärna ur och finhacka chili.Grovhacka bacon. Tips: Använd bara hälften eller skippa chilin helt om du inte är förtjust stark mat.

2

Tillsätt penne när vattnet kokar och låt koka i 7-9 min eller tills al dente.Spara lite pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min tills den är knaprig.

3

Tillsätt schalottenlök och paprika till pannan och fräs i 3-4 min.Tillsätt chili och vitlök och fräs i ca 1 min.Rör ner krossade tomater, köttbuljong och pastavatten och låt sjuda i 2-3 min.

4

Dela citron i klyftor.Grovhacka basilika.Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Blanda sedan i salladsmixen [1/2 påse, 2 pers].

5

Tillsätt en klick smör*, socker*, en nypa salt* och peppar* till såsen och rör om.Tillsätt pasta och rör om ordentligt.

6

Fördela kryddig penne all'arrabbiata mellan era tallrikar.Strö över riven ost och en nypa chili flakes. Garnera med basilika och servera med salladsmix vid sidan av.