HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Penne All'Arrabbiata
topBanner
Kryddig penne all'Arrabbiata

Kryddig penne all'Arrabbiata

med bacon & salladsmix

Den perfekta rätten till alla chiliälskare därute; all’arrabiata en italiensk klassiker med chili och vitlök i fokus - frukta dock inte styrkan, den bestämmer du själv. Sleva den starka tomatsåsen gjord på knaperstekt bacon och paprika över al dente-kokt pasta. Toppa med lagrad ost, basilika och chiliflingor och servera din all'arrabbiata med en frisk grönsallad. Och du, det är riktigt gott, och framförallt snabblagat!

Taggar:StarkSnabb
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Bacon, skivor

1 g

Schalottenlök

efter behov

Gul paprika

1.5 tsk

Vitlöksklyfta

Chili

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Köttbuljong

Finkrossade tomater

Citron

Basilika

Salladsmix

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)90.6985 kJ
Energi (kcal)21.6775 kcal
Fett0.156 g
varav mättat0 g
Kolhydrater4.5525 g
varav socker4.2 g
Protein0.36 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka schalottenlök. Grovhacka paprika. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka chili. Grovhacka bacon. Tips: Använd bara hälften eller skippa chilin helt om du inte är förtjust stark mat.

2

Tillsätt penne när vattnet kokar och låt koka i 7-9 min eller tills al dente. Spara lite pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min tills den är knaprig.

3

Tillsätt schalottenlök och paprika till pannan och fräs i 3-4 min. Tillsätt chili och vitlök och fräs i ca 1 min. Rör ner krossade tomater, köttbuljong och pastavatten och låt sjuda i 2-3 min.

4

Dela citron i klyftor. Grovhacka basilika. Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Blanda sedan i salladsmixen [1/2 påse, 2 pers].

5

Tillsätt en klick smör*, socker*, en nypa salt* och peppar* till såsen och rör om. Tillsätt pasta och rör om ordentligt.

6

Fördela kryddig penne all'arrabbiata mellan era tallrikar. Strö över riven ost och en nypa chili flakes. Garnera med basilika och servera med salladsmix vid sidan av.