HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Koftaswrap
topBanner
Kryddig koftaswrap

Kryddig koftaswrap

med picklad rödlök & ostdessing

Besök en kulinarisk vernissage i gränslandet mellan centralamerika, sydeuropa och asien som både doftar och smakar som ett konstverk. Kryddig kofta mild salladsost pryds av orangesprakande morotsremsor som slingrar sig på toppen likt Mona Lisas lockar.

Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Panamat

250 g

Rödlök

30 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

2 st

Nötfärs

1 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ tsk

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

3 tsk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ dl

Tomat

Morot

Salladsmix

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Ägg

Salt

Socker

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)722 kcal
Energi (kJ)3023 kJ
Fett25.48 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater79.79 g
varav socker19.8 g
Protein40.21 g
Salt3.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* i en skål (se mängd i ingredienslistan). Rör om så att socker* och salt* löses upp och löken täcks av vätskan. Ställ åt sidan tills servering.

2

Blanda nötfärs, Central American Style kryddmix (stark!), ägg*, panko, en nypa salt* och peppar* i en skål. Massera köttet så att allt blandas ordentligt och forma färsen sedan till koftas - ca 6 cm långa och 2,5 cm breda biffar. Det blir ungefär 3 stycken per person. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Mixa salladsosten med gräddfil i en blender tills du har en slät ostdressing. TIPS: Det går så klart också bra att använda en stavmixer, eller en vanlig hederlig gaffel, när du blandar dressingen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek dina koftas i 10-12 min, eller tills de är genomstekta. Vänd dem ofta så de får en jämn stekyta. VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Skär tomater i 1 cm stora bitar. Skala morot och riv långa remsor med en grönsakskalare. Värm tortillas i ugnen, 1-2 min.

6

Duka fram på bordet och fyll era tortillas med ostdressing, salladsmix, koftas, morotsremsor, tomater och picklad lök, och hugg in.