Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med kikärtor i huvudrollen. Vi börjar med att koka fluffigt ris. Samtidigt rostar vi kikärtor med vår egen kryddblandning - Jorden runt. Och vi är absolut inte färdiga än! Vår bowl innehåller nämligen också krispig kål, äpple, krämig salladsost blandad med yoghurt, och valnötter och tranbär!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmati vildris
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Kikärtor
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Äpple
20
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
40
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.
Låt vila under lock tills servering.
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Jorden runt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.
Tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka valnötter.
Placera valnötter i ett hörn av plåten när det återstår 4 min av kikärtornas tillagningstid och baka tills lätt rostade, 3-4 min.
Smula salladsost i en liten skål. Rör i yoghurt, en nypa salt och peppar. Mosa med en gaffel till krämig konsistens.
Blanda kålmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.
Rör i hälften av honung- och senapsdressing och ställ åt sidan.
Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, kålmix, kikärtor och äpple i skålar.
Toppa med en klick ostdressing och ringla över resterande honung- och senapsdressing.
Strö över valnötter och tranbär.