Skip to main content
Kryddig kikärtsbowl

Kryddig kikärtsbowl

med vildris och honungs- och senapsdressing

4.0
(259)

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med kikärtor i huvudrollen. Vi börjar med att koka fluffigt ris. Samtidigt rostar vi kikärtor med vår egen kryddblandning - Jorden runt. Och vi är absolut inte färdiga än! Vår bowl innehåller nämligen också krispig kål, äpple, krämig salladsost blandad med yoghurt, och valnötter och tranbär!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Ägg
Senap
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmati vildris

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1

Kikärtor

4

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1

Äpple

20

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller: Mjölk)

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

150

Kålmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

40

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Ägg, Senap, Sulfiter)

20

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3531 kJ
Fett35.8 g
varav mättat13 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker24.3 g
Protein28.2 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Låt vila under lock tills servering.

Rosta kikärtor
2

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Jorden runt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene. 

Rosta valnötter
3

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Grovhacka valnötter.

Placera valnötter i ett hörn av plåten när det återstår 4 min av kikärtornas tillagningstid och baka tills lätt rostade, 3-4 min.

Blanda salladsost & yoghurt
4

Smula salladsost i en liten skål. Rör i yoghurt, en nypa salt och peppar. Mosa med en gaffel till krämig konsistens.

Förbered kål
5

Blanda kålmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.

Rör i hälften av honung- och senapsdressing och ställ åt sidan.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel.

Lägg upp ris, kålmix, kikärtor och äpple i skålar. 

Toppa med en klick ostdressing och ringla över resterande honung- och senapsdressing.

Strö över valnötter och tranbär.