HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Kikärtsbowl
topBanner
Kryddig kikärtsbowl

Kryddig kikärtsbowl

med vildris och honungs- och senapsdressing

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med kikärtor i huvudrollen. Vi börjar med att koka fluffigt ris. Samtidigt rostar vi kikärtor med vår egen kryddblandning - Jorden runt. Och vi är absolut inte färdiga än! Vår bowl innehåller nämligen också krispig kål, äpple, krämig salladsost blandad med yoghurt, och valnötter och tranbär!

Taggar:SnabbVegetariskGlutenfri
Allergener:SelleriÄggSenapNötterMjölkSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmati vildris

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 paket

Kikärtor

4 g

Jorden Runt

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Äpple

20 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

150 g

Kålmix

(Kan innehållaSelleri)

40 g

Honung- & senapsdressing

(InnehållerÄgg, Senap, Sulfiter)

20 g

Tranbär

(Kan innehållaSesam, Jordnötter, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3531 kJ
Fett35.76 g
varav mättat13 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker24.3 g
Protein28.17 g
Salt5.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Låt vila under lock tills servering.

2

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Jorden runt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene. 

3

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Grovhacka valnötter.

Placera valnötter i ett hörn av plåten när det återstår 4 min av kikärtornas tillagningstid och baka tills lätt rostade, 3-4 min.

4

Smula salladsost i en liten skål. Rör i yoghurt, en nypa salt och peppar. Mosa med en gaffel till krämig konsistens.

5

Blanda kålmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.

Rör i hälften av honung- och senapsdressing och ställ åt sidan.

6

Rör om i ris med en gaffel.

Lägg upp ris, kålmix, kikärtor och äpple i skålar. 

Toppa med en klick ostdressing och ringla över resterande honung- och senapsdressing.

Strö över valnötter och tranbär.