
Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med kikärtor i huvudrollen. Vi börjar med att koka fluffigt ris. Samtidigt rostar vi kikärtor med vår egen kryddblandning - Jorden runt. Och vi är absolut inte färdiga än! Vår bowl innehåller nämligen också krispig kål, äpple, krämig salladsost blandad med yoghurt, och valnötter och tranbär!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Basmati vildris
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1
Kikärtor
4
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
1
Äpple
20
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
150
Kålmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
40
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Ägg, Senap, Sulfiter)
20
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 5)

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.
Låt vila under lock tills servering.

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Jorden runt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka valnötter.
Placera valnötter i ett hörn av plåten när det återstår 4 min av kikärtornas tillagningstid och baka tills lätt rostade, 3-4 min.

Smula salladsost i en liten skål. Rör i yoghurt, en nypa salt och peppar. Mosa med en gaffel till krämig konsistens.

Blanda kålmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.
Rör i hälften av honung- och senapsdressing och ställ åt sidan.

Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, kålmix, kikärtor och äpple i skålar.
Toppa med en klick ostdressing och ringla över resterande honung- och senapsdressing.
Strö över valnötter och tranbär.