topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kikärtsbowl

Kryddig kikärtsbowl

med vildris och honungs- och senapsdressing

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med kikärtor i huvudrollen. Vi börjar med att koka fluffigt ris. Samtidigt rostar vi kikärtor med vår egen kryddblandning - Jorden runt. Och vi är absolut inte färdiga än! Vår bowl innehåller nämligen också krispig kål, äpple, krämig salladsost blandad med yoghurt, och valnötter och tranbär!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Ägg
Senap
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmati vildris

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Kikärtor

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

20

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

40

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3531 kJ
Fett35.76 g
varav mättat13 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker24.3 g
Protein28.17 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Låt vila under lock tills servering.

Rosta kikärtor
2

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Jorden runt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene. 

Rosta valnötter
3

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Grovhacka valnötter.

Placera valnötter i ett hörn av plåten när det återstår 4 min av kikärtornas tillagningstid och baka tills lätt rostade, 3-4 min.

Blanda salladsost & yoghurt
4

Smula salladsost i en liten skål. Rör i yoghurt, en nypa salt och peppar. Mosa med en gaffel till krämig konsistens.

Förbered kål
5

Blanda kålmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.

Rör i hälften av honung- och senapsdressing och ställ åt sidan.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel.

Lägg upp ris, kålmix, kikärtor och äpple i skålar. 

Toppa med en klick ostdressing och ringla över resterande honung- och senapsdressing.

Strö över valnötter och tranbär.