topBanner
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapglutensesamsojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 st

Gurka

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

275 g

Blomkål

1 g

Chili flakes

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2882 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett25 g
varav mättat2 g
Kolhydrater94 g
varav socker13 g
Protein17 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt* och hälften av ketchupen i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Pressa eller finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Skölj och grovhacka spenat. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.

4

Blanda sesamfrön, sojasås, majonnäs, en generös nypa chili flakes och resterande ketchup i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten sloknat, 1-2 min.

6

Fördela vitlöksris och wokade grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med krispig pankoblomkål och gurka. Ringla över bang bang-majo och garnera med den gröna salladslöken.