topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med ugnsrostad broccoli och vildris

Ikväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehør. Krispig ugnsrostad broccoli, vildris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75

Gräddfil

300

Kycklingbröstfilé

100

Basmati vildris

250

Broccoli

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)360 kcal
Energi (kJ)1506 kJ
Fett16.22 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater14.12 g
varav socker1.4 g
Protein39.68 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan), ris och grönsaksbuljong. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.  Ta av från värme och låt vila under lock i 12 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Dela broccoli
2

Skär broccoli i små buketter (även stjälken). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 10-15 min.

Förbered panering
3

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko med Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar* i en ny skål.

Panera kyckling
4

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. Överför till en tallrik.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek kycklingen i 3-5 min på varje sida. Överför till en tallrik med hushållspapper. Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och majonnäs. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

Servera
6

Fördela ris, broccoli och kyckling på era tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.