
Ikväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehør. Krispig ugnsrostad broccoli, vildris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Vitlöksflörter
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75
Gräddfil
300
Kycklingbröstfilé
100
Basmati vildris
250
Broccoli
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4
Buljong
½
Vitlöksklyfta
1
Ägg
2.5
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan), ris och grönsaksbuljong. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 12 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär broccoli i små buketter (även stjälken). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 10-15 min.

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko med Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar* i en ny skål.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. Överför till en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek kycklingen i 3-5 min på varje sida. Överför till en tallrik med hushållspapper. Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och majonnäs. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Fördela ris, broccoli och kyckling på era tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.