HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämiga Kikärtor
topBanner
Krämiga kikärtor

Krämiga kikärtor

med champinjoner, grön salsa och vildris

Ikväll lagar vi en underbart god gryta med massor av spännande ingredienser. Kikärtor, champinjoner och schalottenlök får härlig smak av grädde, senap, vitlök och Worcestershiresås. Som tillbehör gör vi en grön salsa, och när vi säger grön så menar vi verkligen det. Salsan består nämligen både av persilja och av gröna tomater!

Taggar:VegetariskSnabbUnder 650 kcal
Allergener:selleriglutensenapsojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

15 g

Worcestershiresås

(Innehållergluten, senap, soja)

4 g

Schalottenlök

1 paket

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

12 g

Bladpersilja

2 dl

Spenat

Kikärtor

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Tomat, Grön

Vitlöksklyfta

Basmati vildris

Champinjoner

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)617.2446 kJ
Energi (kcal)147.525 kcal
Fett3.951 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater16.2105 g
varav socker2.4 g
Protein8.154 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Tillsätt vildris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen.

2

Skiva schalottenlök och svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. Finhacka tomat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, schalottenlök och en nypa salt* i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och senap [½ st, 2P], och fräs i ytterligare 30 sek.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, kikärtor och worcestershiresås och sjud på medelhög värme i 3-4 min. Rör ner spenat [½ fp, 2P] och krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Finhacka persilja. Blanda tomat, lite olivolja*, persilja och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Lägg upp vildris och krämiga kikärtor och champinjoner i skålar. Toppa med grön salsa.