topBanner
Krämiga kikärtor

Krämiga kikärtor

med champinjoner, grön salsa och vildris

Ikväll lagar vi en underbart god gryta med massor av spännande ingredienser. Kikärtor, champinjoner och schalottenlök får härlig smak av grädde, senap, vitlök och Worcestershiresås. Som tillbehör gör vi en grön salsa, och när vi säger grön så menar vi verkligen det. Salsan består nämligen både av persilja och av gröna tomater!

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:senapselleriglutensojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

200 g

Champinjoner

12 g

Senap

(Innehållersenap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

15 g

Worcestershiresås

(Innehållersenap, gluten, soja)

1 st

Schalottenlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 påse

Bladpersilja

½ påse

Spenat

1 paket

Kikärtor

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat, Grön

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2200 kJ
Energi (kcal)526 kcal
Fett20 g
varav mättat10 g
Kolhydrater63 g
varav socker9 g
Kostfiber12 g
Protein20 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten (se ingredienslistan). Tillsätt vildris och en nypa salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen.

2

Skiva schalottenlök och svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. Finhacka tomat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, schalottenlök och en nypa salt i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och senap, och fräs i ytterligare 30 sek.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, kikärtor och worcestershiresås och sjud på medelhög värme i 3-4 min. Rör ner spenat [1/2 påse, 2 pers] och krydda med salt och peppar efter smak.

5

Finhacka persilja. Blanda tomat, lite olivolja, persilja och en nypa salt och peppar* i en liten skål.

6

Lägg upp vildris och krämiga kikärtor och champinjoner i skålar. Toppa med grön salsa.