topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämiga kikärtor

Krämiga kikärtor

med champinjoner, grön salsa och vildris

Ikväll lagar vi en underbart god gryta med massor av spännande ingredienser. Kikärtor, champinjoner och schalottenlök får härlig smak av grädde, senap, vitlök och Worcestershiresås. Som tillbehör gör vi en grön salsa, och när vi säger grön så menar vi verkligen det. Salsan består nämligen både av persilja och av gröna tomater!

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Gluten
Korn
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

1

Schalottenlök

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Bladpersilja

30

Spenat

1

Kikärtor

200

Matlagningsgrädde

1

Tomat, Grön

2

Vitlöksklyfta

100

Basmati vildris

200

Champinjoner

12

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)148 kcal
Energi (kJ)617 kJ
Fett4 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater16.2 g
varav socker2.4 g
Protein8.2 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Tillsätt vildris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen.

Förbered grönsaker
2

Skiva schalottenlök och svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. Finhacka tomat.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, schalottenlök och en nypa salt* i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och senap [½ st, 2P], och fräs i ytterligare 30 sek.

Koka sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, kikärtor och worcestershiresås och sjud på medelhög värme i 3-4 min. Rör ner spenat [½ fp, 2P] och krydda med salt* och peppar* efter smak.

Förbered grön salsa
5

Finhacka persilja. Blanda tomat, lite olivolja*, persilja och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp vildris och krämiga kikärtor och champinjoner i skålar. Toppa med grön salsa.