topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig quinotto

Krämig quinotto

med skogschampinjoner, spenat och persilja

Du har såklart hört om risotto, men har du testat quinotto? Denna krämiga variant lagas på quinoa och bjuder på helt andra smaksensationer och egenskaper. Denna HelloFresh-version görs på smörstekta skogschampinjoner med vitlök, zucchini och valnötter och smaksätts med syrlig citron och pecorino romano som skänker både umami och sälta. Underbart gott!

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Crème fraiche

20

Valnötter

75

Salladsmix

100

Quinoa

1

Zucchini

8

Grönsaksbuljong

200

Skogschampinjoner

1

Kruspersilja

1

Lök

20

Pecorino Romano ost

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör

¼

Salt

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)80 kcal
Energi (kJ)333 kJ
Fett7.12 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater1.5 g
varav socker0.6 g
Protein1.81 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Laga quinoa
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och quinoa i en medelstor kastrull med lock på. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 8-10 min tills quinoan är klar. Häll av vattnet, sätt på locket och ställ quinoan åt sidan.

Förbered råvaror
2

Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp tunt. Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Riv pecorino.Skär zucchini i små bitar. Grovhacka valnötter och persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök, svamp och zucchini tillsammans med en klick smör* i 5-6 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka.

Koka krämig sås
4

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong, citronzest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan. Rör om och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Laga quinotto
5

Rör i quinoa, hälften av pecorinon och en generös skvätt citronjuice i stekpannan. Lägg salladsmixen i en salladsskål och ringla över olivolja* och citronjuice.

Servera
6

Fördela den krämiga quinotton mellan era tallrikar. Garnera med valnötter, resterande pecorino och persilja. Servera med sallad och citronklyftor vid sidan av.