HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Quinotto
topBanner
Krämig quinotto

Krämig quinotto

med skogschampinjoner, spenat och persilja

Du har såklart hört om risotto, men har du testat quinotto? Denna krämiga variant lagas på quinoa och bjuder på helt andra smaksensationer och egenskaper. Denna HelloFresh-version görs på smörstekta skogschampinjoner med vitlök, zucchini och valnötter och smaksätts med syrlig citron och pecorino romano som skänker både umami och sälta. Underbart gott!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknöttersellerisenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

8 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

efter behov

Salladsmix

¼ tsk

Quinoa

3 dl

Zucchini

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Skogschampinjoner

Kruspersilja

Lök

Pecorino Romano ost

(Innehållersenap)

Vitlöksklyfta

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör*

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)79.56 kcal
Energi (kJ)332.879 kJ
Fett7.122 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater1.5 g
varav socker0.6 g
Protein1.81 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och quinoa i en medelstor kastrull med lock på. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 8-10 min tills quinoan är klar. Häll av vattnet, sätt på locket och ställ quinoan åt sidan.

2

Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp tunt. Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Riv pecorino.Skär zucchini i små bitar. Grovhacka valnötter och persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök, svamp och zucchini tillsammans med en klick smör* i 5-6 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka.

4

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong, citronzest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan. Rör om och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

5

Rör i quinoa, hälften av pecorinon och en generös skvätt citronjuice i stekpannan. Lägg salladsmixen i en salladsskål och ringla över olivolja* och citronjuice.

6

Fördela den krämiga quinotton mellan era tallrikar. Garnera med valnötter, resterande pecorino och persilja. Servera med sallad och citronklyftor vid sidan av.