HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Krämig quinotto

Krämig quinotto

med skogschampinjoner, spenat och persilja

Du har såklart hört om risotto, men har du testat quinotto? Denna krämiga variant lagas på quinoa och bjuder på helt andra smaksensationer och egenskaper. Denna HelloFresh-version görs på smörstekta champinjoner med vitlök, zucchini och valnötter och smaksätts med syrlig citron och pecorino romano som skänker både umami och sälta. Underbart gott!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksellerinötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Quinoa

200 g

Champinjoner

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Citron

1 påse

Salladsmix

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Kruspersilja

1 st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

300 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2115 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett26 g
varav mättat10 g
Kolhydrater42 g
varav socker12 g
Kostfiber9 g
Protein19 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och quinoa i en medelstor kastrull med lock på.

Sänk till medelvärme och låt sjuda i 8-10 min tills quinoan är klar.

Häll av vattnet, sätt på locket och ställ quinoan åt sidan.

2

Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp tunt.

Riv citronzest och dela citron i klyftor. Riv pecorino.

Skär zucchini i små bitar.

Grovhacka valnötter och persilja.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme.

Fräs lök, vitlök, svamp och zucchini tillsammans med en klick smör* i 5-6 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka.

4

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], en nypa citronzest och hälften av persiljan.

Rör om och smaksätt med en nypa salt och peppar.

5

Rör i quinoa, hälften av pecorinon och en generös skvätt citronjuice i stekpannan.

Lägg salladsmixen i en salladsskål och ringla över olivolja* och citronjuice.

6

Fördela den krämiga quinotton mellan era tallrikar.

Garnera med valnötter, resterande pecorino och persilja.

Servera med sallad och citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!