Du har såklart hört om risotto, men har du testat quinotto? Denna krämiga variant lagas på quinoa och bjuder på helt andra smaksensationer och egenskaper. Denna HelloFresh-version görs på smörstekta skogschampinjoner med vitlök, zucchini och valnötter och smaksätts med syrlig citron och pecorino romano som skänker både umami och sälta. Underbart gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
20 g
Crème fraiche
(Innehållermjölk)8 g
Valnötter
(InnehållernötterKan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av sesam)efter behov
Salladsmix
¼ tsk
Quinoa
3 dl
Zucchini
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Skogschampinjoner
Kruspersilja
Lök
Pecorino Romano ost
(Innehållermjölk)Vitlöksklyfta
Citron
Smör* efter behov
(Innehållermjölk)Salt*
Vatten*
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och quinoa i en medelstor kastrull med lock på. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 8-10 min tills quinoan är klar. Häll av vattnet, sätt på locket och ställ quinoan åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp tunt. Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Riv pecorino.Skär zucchini i små bitar. Grovhacka valnötter och persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök, svamp och zucchini tillsammans med en klick smör* i 5-6 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka.
Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong, citronzest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan. Rör om och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Rör i quinoa, hälften av pecorinon och en generös skvätt citronjuice i stekpannan. Lägg salladsmixen i en salladsskål och ringla över olivolja* och citronjuice.
Fördela den krämiga quinotton mellan era tallrikar. Garnera med valnötter, resterande pecorino och persilja. Servera med sallad och citronklyftor vid sidan av.