Krämig och matig linspasta värmer upp en kall höstkväll. Vi kokar röda linser med vitlök, körsbärstomater, basilika, grädde och vår underbara kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi serverar linserna med rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv! Spännande tillbehör är en innovativ mandelsallad med rucola och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Basilika
1 st
Ekologisk citron
50 g
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
1 g
Torkad oregano
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Rigatoni
40 g
Rucola
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 g
Chiliflakes
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka basilika. Skär citron i klyftor. Skölj linser.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, zucchini och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 3-4 min.
Tillsätt linser, vitlök, körsbärstomater, matlagningsgrädde, vatten* [1 dl | 2 dl], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), oregano, Mamas favorit, grönsaksbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan, och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud i 15-20 min, eller tills linserna är mjuka.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet när det återstår 10-15 min av såsens tillagningstid. Koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Skölj rucola. Grovhacka mandlar. Tillsätt rucola, mandlar, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Blanda salladen precis innan servering.
Lägg upp pasta och sås i skålar. Toppa med riven ost, resterande basilika och en nypa chili flakes. Servera mandelsallad vid sidan av. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.