Skip to main content
Krämig linspasta

Krämig linspasta

med knaprig rucolasallad och färsk basilika

Krämig och matig linspasta värmer upp en kall höstkväll. Vi kokar röda linser med vitlök, körsbärstomater, basilika, grädde och vår underbara kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi serverar linserna med rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv! Spännande tillbehör är en innovativ mandelsallad med rucola och citron.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

1 st

Ekologisk citron

50 g

Röda linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

½ burk

Tomatpuré

1 g

Torkad oregano

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 paket

Rigatoni

40 g

Rucola

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Gluten, Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter)

1 g

Chiliflakes

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)4171 kJ
Energi (kcal)997 kcal
Fett35.1 g
varav mättat14 g
Kolhydrater126.7 g
varav socker19 g
Kostfiber12.3 g
Protein35.9 g
Salt2.8 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka basilika. Skär citron i klyftor. Skölj linser.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, zucchini och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 3-4 min.

Koka linser
3

Tillsätt linser, vitlök, körsbärstomater, matlagningsgrädde, vatten* [1 dl | 2 dl], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), oregano, Mamas favorit, grönsaksbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan, och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud i 15-20 min, eller tills linserna är mjuka.

Koka pasta
4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet när det återstår 10-15 min av såsens tillagningstid. Koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Grovhacka mandlar. Tillsätt rucola, mandlar, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Blanda salladen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pasta och sås i skålar. Toppa med riven ost, resterande basilika och en nypa chili flakes. Servera mandelsallad vid sidan av. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.