HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Linspasta
topBanner
Krämig linspasta

Krämig linspasta

med knaprig rucolasallad och färsk basilika

Krämig och matig linspasta värmer upp en kall höstkväll. Vi kokar röda linser med vitlök, körsbärstomater, basilika, grädde och vår underbara kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi serverar linserna med rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv! Spännande tillbehör är en innovativ mandelsallad med rucola och citron.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:MjölkÄggSelleriGlutenNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

1 st

Ekologisk citron

50 g

Röda linser

(Kan innehållaGluten)

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

½ burk

Tomatpuré

1 g

Torkad oregano

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

270 g

Rigatoni

(InnehållerGlutenKan innehållaSoja)

40 g

Rucola

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

1 g

Chili flakes

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)997 kcal
Energi (kJ)4171 kJ
Fett35.11 g
varav mättat14 g
Kolhydrater126.71 g
varav socker19 g
Protein35.89 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka basilika. Skär citron i klyftor. Skölj linser.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, zucchini och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 3-4 min.

3

Tillsätt linser, vitlök, körsbärstomater, matlagningsgrädde, vatten* [1 dl | 2 dl], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), oregano, Mamas favorit, grönsaksbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan, och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud i 15-20 min, eller tills linserna är mjuka.

4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet när det återstår 10-15 min av såsens tillagningstid. Koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

5

Skölj rucola. Grovhacka mandlar. Tillsätt rucola, mandlar, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Blanda salladen precis innan servering.

6

Lägg upp pasta och sås i skålar. Toppa med riven ost, resterande basilika och en nypa chili flakes. Servera mandelsallad vid sidan av. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.